Erdoğan’ın danışmanı İmamoğlu’nu Demirtaş üzerinden tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Oktay Saral, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Selahattin Demirtaş üzerinden tehdit etti. Saral, "Senin gibi düşünen Demirtaş’ta şimdi kendi yalnızlığı ile baş başa kalıyor. Esamesi okunmuyor" dedi.

  • ü
  • 05 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Oktay Saral, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cezaevine atmakla tehdit etti. Saral, “Sen kimsin ki devleti tehdit ederek hodri meydan diyecek, yargıya aba altından sopa göstereceksin!? Senin gibi düşünen Demirtaş’ta şimdi kendi yalnızlığı ile baş başa kalıyor. Esamesi okunmuyor “dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam katıldığı Sözcü TV yayınında, İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasına ilişkin “Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun bu sözlerine Saray’ın danışmanı Oktay Saral, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla cevap verdi.  Saral, X (Twitter) hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda “Sen kimsin ki devleti tehdit ederek hodri meydan diyecek, yargıya aba altından sopa göstereceksin!? “ ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NU DEMİRTAŞ İLE TEHDİT ETTİ!

Oktay Saral, Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın durumuna göndermede bulunarak “Senin gibi düşünen Demirtaş’ta şimdi kendi yalnızlığı ile baş başa kalıyor. Esamesi okunmuyor” dedi.

Saral, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: “Yok öyle en demokrasici benim cümlelerinin altında hukuk tanımazlık. Günü gelince karar ne olursa olsun saygı göstereceksin. Devleti milleti ile tehdit edemezsin! Sen önce haddini bileceksin!” dedi.

BAKAN TUNÇ’TAN DİKKAT ÇEKEN YANIT

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı davayı değerlendirmeye “Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com