Erdoğan’dan onlarca atama ve görevden alma: 7 üniversiteye rektör

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla çok sayıda atama ve görevden alma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 7 üniversiteye rektör atanırken Adli Tıp Kurumu'na da çok sayıda yeni isim atandı. Bakanlıklarda da birçok görevden alma ve atama gerçekleşti.

  • ü
  • 25 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Çok sayıda Cumhurbaşkanı kararı, yönetmelik ve tebliğin yayımlandığı Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında yer aldı.

Adli Tıp Kurumu’ndan bakanlıklara kadar atamaların yapıldığı kararnamede, Libya Büyükelçiliği ile Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine de atama yapıldı. Erdoğan, Başkent ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de aralarında yer aldığı 7 üniversiteye de yeni rektör atadı.

7 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR

Karara göre, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kara atandı.

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine de Prof. Dr. Derviş Karaboğa atandı.

BÜYÜKELÇİLER

Libya Devleti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Güven Begeç atanırken, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Burak Akçapar atandı.

ADLİ TIP KURUMU’NA ATAMALAR

Ayrıca Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Atan, Adli Tıp Kurumu Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Kardiyoloji Üyeliğine Doç. Dr. Yalçın Avcı, Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Mustafa Bilal Ceylan, Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Göz Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özdamar görevlendirildi.

BAKANLIKLARA ATAMA VE GÖREVDEN ALMALAR

Erdoğan’ın çeşitli bakanlıklara yaptığı atama ve görevden almalar da şu şekilde:

Kentsel Dönüşüm Başkanlığına Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Bedri Sinan Gül ve Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne Taner Beyoğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Muharrem Eliş atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Sanayi Genel Müdür Yardımcıları Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik görevden alındı, yerlerine Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar atandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com