Erdoğan’a ‘yumuşama’ eleştirisi: Masum insanları cezaevinde tutarak yumuşama olmuyor

DEVA Partili Mustafa Yeneroğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasette yumuşama açıklamasını eleştirerek, "Samimiyetin ölçüsü hukuk devletine derhal dönüştür. Anayasa'yı yok sayarak, iktidar gücüyle masum insanları cezaevinde tutarak yumuşama olmuyor." dedi.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yumuşama mesajına yönelik tepkiler devam ediyor. DEVA Parti lideri Ali Babacan, “iktidar siyasette yumuşamanın lafta kalmayacağını göstermeli. En kısa zamanda somut adımlar atılmalı”dedi. DEVA Partili Yeneroğlu, samimiyetin en önemli ölçüsü hukuk devletine dönüş olacağını söyledi. 

DEVA Parti lideri Ali Babacan, bu ülkede ayrışmanın, zıtlaşmanın bedelini milletin ödediğine işaret ederek, “Türkiye siyaseti birilerinin şahsi hesabına göre gerginleşiyor, birileri istedi diye yumuşuyor. Ayrışmanın, zıtlaşmanın bedelini ödeyense hep millet oluyor. Ekonomik zorluklarla boğuşan halka, bu ülkeye yazık değil mi? Madem öyle, iktidar siyasette yumuşamanın lafta kalmayacağını göstermeli. En kısa zamanda somut adımlar atılmalı. İktidar eliyle verilen hukuki kararlar gözden geçirilmeli, ayrıştırma siyasetinin mağdurlarına hakları iade edilmeli. Çıkar grupları, kriminal yapılanmalar iktidardan uzaklaştırılmalı; yolsuzlukların üzerine gidilmeli. Türkiye, bu fırsatı iyi kullanmalı” dedi. 

‘UMARIM YUMUŞAMA KALICI OLUR’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğu, Erdoğan’ın sözlerinin lafta kalmamasını umduğunu belirterek, “Umarım bu sözlerin ömrü önümüzdeki hafta yapılacak grup toplantılarını aşar. Umarım bu dil kalıcı olur ve muhalefet etmenin vatan hainliği olarak yaftalandığı ve terörle ilişkilendirildiği, insanlara terörist damgasının bir çırpıda vurulduğu günlere terkardan dönülmez. Somut adımların atılıp atılmayacağını göreceğiz.” dedi.

MASUM İNSANLARI CEZAEVİNDE TUTATARK YUMUŞAMA OLMUYOR

“Samimiyetin ölçüsü hukuk devletine derhal dönüştür” diyen Yeneroğlu,  “Anayasa’yı yok sayarak, iktidar gücüyle masum insanları cezaevinde tutarak yumuşama olmuyor. Yumuşama yetkisiz güç kullanımını terk ederek, güç sarhoşluğundan ayılarak başlar. Gereğini takip edeceğiz. Doğru adımları destekleyecek, yanlışların ise karşısında duracağız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com