Erdoğan’a göre AYM kararı ‘hukukun altından tünel kazma’: Can Atalay’a ‘terörist’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlalı kararını eleştirerek, "18 yıl hapse mahkum bir teröristi meclise taşımak için hukukun altından tünel kazmakla kalmıyorlar. Şimdi işi daha da ileri götürüp mahalli seçim iş birliği kisvesi altında cezaevlerindeki terör örgütü mensupların salmanın hesabını yapıyorlar" dedi.

  • ü
  • 19 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi tarafından hakkında hak ihlali kararı verilen TİP Milletvekili Can Atalay’ı hedef aldı.

Partisinin Yalova’daki programda konuşan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararını yok sayarak Can Atalay’ı hedef aldı. Erdoğan, Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen kararı ‘hukukun altından tünel kazma’ olarak niteleyerek, “18 yıl hapse mahkum bir teröristi meclise taşımak için hukukun altından tünel kazmakla kalmıyorlar. Şimdi işi daha da ileri götürüp mahalli seçim iş birliği kisvesi altında cezaevlerindeki terör örgütü mensupların salmanın hesabını yapıyorlar.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İsrail’e yapılan ihracatan son döneme arttığını görmezden gelen Erdoğan, CHP ve DEM Partiyi İsrail’in yanında yer almakla suçladı. CHP ve DEM Parti’yi hedef alan Erdoğan, “Dikkat ederseniz yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Ülkenin ve milletin aleyhine CHP ve DEM birlikte hareket ediyor. Aynı şekilde ülkenin ve milletin lehine ne iş varsa CHP ve DEM birlikte takoz koyuyor. SİHA’lardan rahatsız olanlar bunlar. Bölücü emellerine set çeken, sınır ötesi harekatlarımızdan rahatsız olanlar bunlar. Tam 30 yıllık işgalin altından Karabağ’ın özgürlüğe kavuşmasından rahatsız olanlar bunlar. Filistin’de hakkın ve adaletin savunulmasından rahatsız olanlar bunlar. İsrail’in yanında yer alanlar bunlar.” diye konuştu.

‘YEDİKLERİ, İÇTİKLERİ AYRI GİTMİYOR’

Erdoğan, CHP’nin DEM Parti’nin elinde oyuncak olduğunu iddia ederek, “Cezaevindeki terör örgütü mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. Hoyratça çiğnenmedik hiçbir ilke bırakmadılar. Gazi Mustafa Kemal’in partisini götürdüler, bölücü örgütün DEM’ine verdiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa mahkum edip, CHP’nin başına Özgür efendiyi getirenlerin ilk işi bu parti ile bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu. Dikkat ederseniz, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.

Yolsuzlukları ortaya çıkınca gazetecilere saldıran, kadınlarımıza hakaret eden küfreden edepsizler yine bunlar. Büyükçekmece’de başörtülü yaşlı teyzeye saldırıyor, boğazından adeta gırtlaklıyor. Anan yaşındaki kadına bu şekilde saldırmanın izahı olmaz. 31 Mart’ta son oyununuzu oynuyorsunuz…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com