Erdoğan uzay seyahati için ‘Birkaç dakikalık turistik seyahat için yüz milyonlarca dolar harcanıyor’ demiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021 yılında katıldığı bir programda uzaya gidişleri 'turistik seyahat' olarak nitelediği ortaya çıktı.

  • ü
  • 21 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2021 yılında yaptığı bir konuşmada uzaya yapılan seyahatleri eleştirdiği ortaya çıktı.

Erdoğan, 27 Ekim 2021 tarihinde katıldığı Gıda Güvenliği Konferansı’nda uzaya yapılan yolculukları turistik seyahat olarak nitelediği ortaya çıktı. Erdoğan, konferanstaki konuşmasında, “Bir taraftan 810 milyon insan en temel gıda maddelerine ulaşmazken, diğer tarafta büyük sermaye sahipleri birkaç dakikalık turistik uzay seyahati için yüz milyonlarca doları harcayabilmektedir”ifadesini kullandı.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Erdoğan’ın konuşmasının gazetelere yansıyan haber küfürlerini ve videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Özdağ, “Birileri videonun montaj olduğunu, CB Erdoğan’ın böyle bir söz söylemediğini iddia ederek bizi yalancılıkla suçluyor. Buyrun 27 Ekim 2021 tarihli Yeni Şafak’ın haberi.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Erdoğan’ın uzaya gitmeyi turistik seyahat olarak niteleyen konuşmasının yer aldığı videoyu yayınlayarak, “Allah insanı iddiasından vurur”dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com