Erdoğan sinyali verdi, ‘kabine toto’ başladı: İşte ‘gitmesi beklenen’ bakanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk dönüşü kabine değişikliği sinyali vermesi "gitmesi muhtemel" bakanları da gündeme getirdi. Ankara kulislerine yansıyan iddialara göre son dönemde eleştirilerin hedefi olan Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç topun ağzında.

  • ü
  • 13 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Yerel seçimin ardından “değişim” için kongre sürecini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede de revizyona gidebileceğinin mesajını verdi. Arnavutluk dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” dedi.

Gazete Duvar’daki kulis haberine göre; Erdoğan’ın nasıl bir değişime gideceğini önümüzdeki süreçte belli olacak ama AKP kulislerinde konuşulanlara bakarak bir liste çıkarmak mümkün. Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabinenin ana gövdesini oluşturduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında bir değişiklik yapması beklenmiyor.

YERLİKAYA VE TUNÇ EEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Kulislerde değiştirilmesi ihtimali en çok konuşulan isimlerin başında ise son aylarda artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın da hışmına uğradıkları iddia edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var.

AKP’NİN son yıllarında yoğun eleştiri konusu olan tarım alanında da yeni bakan İbrahim Yumaklı bir fark yaratabilmiş değil. O nedenle Bakan Yumaklı değişirse de sürpriz olarak değerlendirilmeyecek.

‘ELEME POTASINDAKİ’ BAKANLAR

Kulislerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da ‘eleme potasında oldukları’ konuşuluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com