Erdoğan, Şimşek’i neden görevden almaktan vazgeçti: Oruç ve kefaret detayı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i görev almasına "oruç bozma ve kefaret' örneğinden sonra vazgeçtiği iddia edildi.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gazateci Cüneyt Özdemir,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i görevden alacakken, danışmanlarının verdiği ‘oruç bozma ve kefaret’ örneğinden sonra vazgeçtiğini iddia etti.

Özdemir, Youtube yayında kulis bilgisi olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i görevden almak istediği ve bunun son anda engellendiğini belirtti.

Özdemir, Erdoğan’ın Şimşek’i görevden almasını engellenmesini şöyle anlattı:

“Özdemir, kulis bilgisi aktaracağım. Son bir ayda yaşanmış. Külliyede yaşanıyor bu. Doğru bir bilgi. İki kaynağıma sordum, doğru olduğunu söylediler. Şöyle bir olay yaşanıyor. Erdoğan diyor ki, kime diyor bilmiyorum. Hasan Doğan’ın mı, İbrahim Kalın’a mı, Fahrettin Altun’a mı diyor bilmiyorum. Mehmet Şimşek bir politika uyguluyor tamam. Ekonomiden anlıyor ona da tamam ama bu bize oy kaybettiriyor. Ben de siyasetten anlıyorum. Biz bu politikaya devam edersek, oy kaybıda devam edecek. Biz bu işi değiştirelim diyor. Yakınındaki bir isim diyor ki, ‘isterseniz ben durumu size şöyle anlatıyım’ diyor. Bunu Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet bey anlatmış olabilir. Diyor ki, ‘Bu şuna benziyor: Akşamdan niyetlendik oruç tuttuk, iftara yarım saat var ve siz diyorsunuz ki orucu bozalım. Tamam bozabilir miyiz bozarız. Bunun günahını alır mısınız, alırsınız. Ama sadece orucu bozmuyorsunuz birde bunun 61 gün telafisini tutmak gerekiyor.’ demiş. Bu metaforla anlatmıştı. Bunun üzerine de Erdoğan, Mehmet Şimşek’i görevden almaktan vazgeçmiş.”

Erdoğan, son olarak Mehmet Şimşek’in kredi kartlarından almak istediği düzenlemesini gelen tepkilerin ardından geri çekmişti.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com