Erdoğan, MİT mensuplarını deşifre etti: Fotoğraflarını yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç'un sosyal medya hesabından MİT'in üst düzey görevlilerinin yer aldığı fotoğraf paylaşıldı. Daha sonra yapılan hatanın farkına varılarak fotoğraflar kaldırıldı. MİT'te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası iki yıldan sekiz yıla kadar hapis olarak belirtiliyor.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen Millî İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılan üst düzey isimlerin fotoğrafları açık bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT’in 97. kuruluş yıl dönümü programına katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşmasınında yer aldığı üç fotoğraf sosyal medya hesabından paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafta MİT’in üst düzey görevlilerinin net bir şekilde yer aldı. Daha sonra yapılan hatanın farkına varılarak sosyal medya paylaşımları kaldırıldı.

Benzer bir paylaşımı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptı. Tunç’un yayınladığı fotoğraflarda da MİT mensuplarının yüzleri açık görülüyordu. Tunç da ardından paylaşımını düzenledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27 Maddesi’ne göre, MİT’te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası iki yıldan sekiz yıla kadar hapis olarak belirtiliyor.

İlgili Kanun maddesi ise şöyle:

“Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın görev ve faaliyetlerine taalluk eden evrak veya malumatı istihsal eden kişi, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmiyorsa iki seneden sekiz seneye kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır.”

GAZETECİLER HAPİS YATMIŞTI

5 Mart’ta, Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç‘ın tutuklanmış; OdaTV internet sitesine erişimin engellenmesi kararı verilmişti.

Aynı gün haber sitesinin genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan ifadeye çağrıldı. İfadesinin ardından tutuklanması talebiyle sevk edilen gazeteci 6 Mart’ta İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com