Erdoğan ‘kabine değişimi’ sinyali verdi, İstanbul Valisi siyasi mesajla göz kırptı: Yerlikaya’nın yerine mi gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik olabileceğine ilişkin açıklamasının üzerinden 24 saat geçmemişken İstanbul Valisi Davut Gül, dikkat çekici bir siyasi açıklamayla gündeme oturdu. Gül'ün çıkışının arkasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bakanlıktan alınacağı iddiasının yer aldığı yorumları yapılıyor.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Son dönemde kabine değişikliği tartışmalarında adı Ali Yerlikaya’nın yerine geçen İstanbul Valisi Davut Gül’ün, sosyal medya hesabından Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın açıklamasına verdiği yanıt gündem oldu. Gül’ün siyasi içeriği tartışmasız mesajı, Yerlikaya’nın koltuğuna göz diktiği şeklinde yorumlandı. Birçok sosyal medya kullanıcısı ‘kabine değişikliği’ tartışmasının üzerine Gül’den gelen çıkışı “bakanlığa göz kırpma” şeklinde yorumladı.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yapmış olduğu “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz” şeklindeki açıklamalara yanıt verme gereği duyduğunu belirten Vali Gül, “Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler” dedi.

‘SİYASİ TARTIİMALARTA GİRMEMEYE AZAMİ GÖSTERİYORUM’ DEDİ AMA…

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Gül bu ifadeleri kullandı:

“Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim – göstermekteyim.

Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz.” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır.

Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler.

Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler.

Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler.

Ama 3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz.”

SAVCIYI TEHDİT EDEN ŞAHISLA YEMEK YEMİŞTİ

Vali Gül’ün, geçtiğimiz günlerde İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’le birlikte yemek yediği görüntüler ortaya çıktı.

Savcıyı tehdit eden Zengin, “Sadece seni koruyarak olmaz, markete giden eşini, camiye giden babanı, çocuklarını da korumak lazım” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com