Erdoğan, ‘İsrail’in hedefi Türkiye’ söyleminde ısrarcı: Vadedilmiş toprakların ne olduğunu biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük tepki çeken "İsrail'in hedefi Türkiye" söylemini Adana'da da sürdürerek, "Vadedilmiş toprakların ne olduğunu biliyoruz, Türkiye'ye meydan okunuyor" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 05 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan, Gazze ve Suriye’ye saldırılarının bölgesel savaş riskini barındırdığını belirterek, hedefin Türkiye olduğu iddiasını bir kez daha yineledi. Erdoğan, “Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye’ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılan TEKNOFEST’e katılan Erdoğan, İsrail’in bölgesel savaş krizi yarattığını belirterek, bir sonraki hedefin Türkiye olduğu söylemini tekrar etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Bölgede ateşkese, huzura her yaklaşıldığına İsrail bu süreci dinamitleyecek bir hareket yapıyor. Uluslararası hukuk rafa kaldırıp utanmadan sıkılmadan BM sekreterini hedef gösterdi. Gazze’ye yağan bombaların nereden geldiği, nerede üretildiği, kimler tarafından tedarik edildiği belli. Kimse kusura bakmasın. Bombaları atanlar kadar temin edenler de akan kana ortaktır. Bölgemizde sadece Gazze, batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye’ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com