Sürpriz Erdoğan-Bahçeli görüşmesi 1 saat sürdü: Ne konuştular?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan ve "sürpriz" olarak değerlendirilen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

  • ü
  • 10 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. ( TCCB/Murat Kula - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Saat 14.45’te başlayan zirve, yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 29 Nisan’da bir araya gelmişlerdi. İki liderin yeni anayasa, Sinan Ateş iddianamesi, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması tartışması gibi konuları konuştukları tahmin ediliyor.

Görüşmenin Sinan Ateş cinayetinde tetikçinin kaçırıldığı aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı tarafından kullanıldığının dün ortaya çıkmasının ardından yapılması dikkat çekmişti. Aynı zamanda Osman Kavala’nın avukatlarının da mahkemeye yeniden yargılama konusunda yaptığı başvuruda karar bekleniyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

BAHÇELİ’NİN SİNAN ATEŞ ÇIKIŞI

Bahçeli partisinin grup toplantısında Sinan Ateş iddianamesine yönelik ailesinin eleştirilerine ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak beklentimiz şudur: Mezkur iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı bitecek Pensilvanya’ya mı dayanacak, hodri meydan. Hep birlikte göreceğiz! Bilinmesini özellikle isterim ki, ellerinde binlerce Ülkücü şehidimizin kanı olanların feriştahı gelse biz de yaprak dahi kımıldamaz, kımıldamayacaktır. Fuzuli’nin dediği gibi, herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar.”

OSMAN KAVALA SERBEST KALACAK MI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2017 yılından bu yana tutuklu bulunan Osman Kavala ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yol bulunsun, bu cendereden çıkılsın” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşmeden önce Gezi hükümlüsü Osman Kavala’nın tahliye olabileceğini, hukukçuların bir dilekçe hazırladığını yazmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı AKP’li siyasetçiler Selvi’ye tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala’nın yeniden yargılanma tartışmasının gündeme gelmesine ilişkin olarak, “Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz.” dedi. Konuyu köşesinde gündeme getiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye tepki gösteren Bahçeli, “Bu şahıs, doğrudan doğruya “Osman Kavala serbest bırakılmalıdır” dese daha tutarlı ve omurgalı bir açıklama olurdu.” diyerek kararı yargının verdiğini, yargının da bağımsız olduğunu yineledi.

CHP lideri Özgür Özel’le görüşmelerinin öncesinde seslenen Bahçeli, “Neymiş CHP Genel Başkanı Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettiğinde saati sorunca ‘Sen önce Kavala’yı çıkar’ cevabını almış Anlamadığımız şudur, sayın Özel’in kolunda saati yok mudur, haydi yok diyelim beraberindeki arkadaşlarında da mı yoktur?” diye yüklenmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com