Erdoğan, emekli aylığı için devreye girdi iddiası: Ben gelmeden bu işi bitirin

NATO toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek zam için “bu işi bitirin” talimatı verdiği iddia edildi.

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

NATO toplantısı için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek zam için “bu işi bitirin” talimatı verdiği belirtildi. Bu doğrultuda çalışmanın önümüzdeki hafta kabine toplantısına gelmesi bekleniyor.

En düşük emekli aylığının artırılmasına ilişkin toplantılar sürüyor. Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, Erdoğan, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına, “Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Kulislere göre, hafta başında, AKP’nin ekonomi kurmayları eldeki seçenekleri masaya yatırmak için bir araya geldi. Görüşmeden net bir şey çıkmayınca kurmaylar ikinci kez toplandı. Yapılacak çalışma bütün emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulursa, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı, değişiklik teklifinin ‘torba yasa’ya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği üzerinde duruldu.

Çalışma bitirildiğinde önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com