Erdoğan batıyı gördü: İşten atılan rektörleri, tehdit edilen sanatçıları, susturulan öğrencileri gördük…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'deki soykırım nedeniyle batıyı eleştirerek, "Sırf İsrail'i eleştirdiği için işinden atılan rektörleri, kariyeri biten siyasetçileri, tehdit edilen sanatçıları, konuşma hakkı verilmeyen öğrencileri gördük" dedi.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Recep Tayyip Erdoğan (Fotoğraf: Adem ALTAN / AFP)

Gazze’de, 7 Ekim’den bu yana insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birinin yaşandığını vurgulayan Erdoğan, batılı eleştirerek, “Güya kendilerini ‘özgürlükler ülkesi’ olarak pazarlayanların, İsrail’in çıkarları söz konu olunca birden faşizme dümen kırdıklarını gördük” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlediği Dünya İslam Bilginleri İstişare Toplantısı açılışına katıldı.

“Avrupa Birliği ateşkes çağrısı yapamayacak kadar İsrail’e karşı teslimiyet içinde” diyen Erdoğan, “Sırf İsrail’i eleştirdiği için işinden atılan rektörleri, kariyeri biten siyasetçileri, tehdit edilen sanatçıları, konuşma hakkı verilmeyen öğrencileri gördük. Güya kendilerini ‘özgürlükler ülkesi’ olarak pazarlayanların, İsrail’in çıkarları söz konu olunca birden faşizme dümen kırdıklarını gördük” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Holokost mağdurlarının çocukları Hitleri çırak çıkartacak, Nazileri kıskandıracak katliamlara imza atabildiklerini gördük. Antisemitik yaftası yememek için hakikati tahrif edenleri, susanları, yalan söyleyenleri, İsrail propagandası değirmenine su taşıyanları gördük.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com