Erdoğan, AYM üyeliğine Metin Kıratlı’yı atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM üyeliğinden emekli olan Emin Kuz'un yerine Metin Kıratlı'yı atadı. Erdoğan'ın üyeliği için uzun süredir başörtülü bir aday aradığı ancak bulamadığı iddia edilmişti.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı’yı atadı.

Erdoğan, 12 Mayıs’ta emekliye ayrılan Anayasa Mahkemesi üyesi Emin Kuz’un yerine tam 4 aydır yeni üye ataması yapmamıştı. AYM’nin yasasına göre, 12 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında bu atama yapılmak zorundaydı. Ancak Erdoğan, yasanın açık hükmünü çiğneyerek AYM’ye üye atama işlemini bekletmişti.

Erdoğan, bugüne kadar AYM’ye 9 üye atadı. Zaten AYM’nin 15 üyesi var. Bunu da atarsa AYM’nin yüzde 75’i Erdoğan’ın atadığı üyelerden oluşacak.

Metin Kıratlı geçtiğimiz günlerde Bodrum’da restorantta 168 bin TL’lik hesap ödemesiyle gündeme gelmişti.

METİN KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya-Ereğli’de doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Ereğli’de tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu.

2014 yılında 12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

23 Kasım 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliğine atandı. Ayrıca, Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com