Erdoğan, A takımını da fişlemiş: Gül, Davutoğlu, Çiçek, Arınç, Özhaseki…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AKP'nin A tamının MİT ve Emniyet tarafından fişlendiği iddia edildi. Bu kişilerin içinde çok sayıda kişinin ByLock kullanıcısı olduğunun da tespit edildiğinin belgeleri paylaşıldı.

  • ü
  • 07 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin A Takımı hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet üzerinden araştırma yaptırdığı; bir çok ismi Gülen Cemaati ile ‘irtibatilı’ ve ‘iltisaklı’ diye fişlediği öne sürüldü. Hazırlanan ‘Fetö Araştırma Raporu’na göre, çok sayıda AKP’li üst düzey kişinin ByLock kullanıcısı olduğu kayıtlara geçirilmiş.

Gazeteci Cevheri Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Emniyet Teşkilatı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na partinin önemli isimleriyle ilgili yaptırdığı araştırmayla ilgili belgeleri yayınladı.

Erdoğan’ın talimatıyla Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başkanan Ahmet Davutoğlu, eski bakanlar Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Sadullah Erdoğan, Bekir Bozdağ, Beraat Albayrak, Şaban Dişli, Kadir Topbaş gibi isimler de araştırılan ve arşivde tutulan kişiler arasında yer alıyor.

KİMLER FİŞLENMİŞ?

Bu çalışma, AK Parti’nin yönetiminde kimler Gülen cemaatine yakın, kimler değil, kimler ByLock kullanmış, kimler Bank Asya’ya para yatırmış, kimlerin akrabaları ihraç edilmiş, kimler hangi bürokratlara referans olmuş ve onlar ihraç edilmiş gibi detayları içeriyor.

Emniyet ve MİT’in hazırladığı belgelere göre Abdullah Gül’den Ahmet Davutoğlu’na, Kadir Topbaş’tan Cemil Çiçek’e, Beşir Atalay’dan Bülent Arınç’a kadar bir çok AKP’li isim Gülen cemaati ile irtibatı olduğu belirtilmiş. Cevheri Güven’in aktardığına göre söz konusu dosya Tayyip Erdoğan’a da sunulmuş. Listede Bekir Bozdağ, Berat Albayrak gibi isimlere ilişkin bilgiler ise özel olarak ‘temizlenmiş’… İddiaya göre, bu isimler Erdoğan’a sunulacak listeden bile isimleri çıkarılmış.

DOSYA HAZIRLANMIŞ, RAFA KALDIRILMIŞ

Güven, çalışmanın sonunda çok sayıda önemli AKP’li isim ile ilgili Gülen cemaatiyle irtibatı olduğu iddiasının ortaya çıkmasının ardından araştırmanın rafa kaldırıldığını kaydetti.

Güven, ByLock sunucularının özenle mahkemelerden saklandığına işaret ederek, “Sunucuyu gönderdiklerinde işte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üst yönetiminde ByLock kullanıcılarının ismi de deşifre olacak. Onların isimleri de o sunucuların içerisinde” dedi.

AİHM’İN YALÇINKAYA KARARI HATIRLATMASI

Yüksel Yalçınkaya hakkında AİHM tarafından verilen hak ihlali sonrasında yeniden başlayan yargılamada ham delilerin Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan istendiğini ifade eden Güven, cevap olarak, “Ham verinin tamamının herhangi bir şüpheli veya sanığa verilmesi ise Bylock’la ilişkili tüm şüphelilerle ilgili bilgileri de ihtiva edeceğinden mümkün değildir. Yani burada han verinin şüpheli yargılanan kişiye açılmasını da istenmiyor.” ifadesini kullandı.

‘DÖNÜP DOLAŞIP ERDOĞAN’IN BAŞINA BELA OLDU’

AİHM’in Yüksel Yalçınkaya kararında bu ham delilerin görülmemesini işaret ederek hak ihlali kararı verdiğini kaydeden Güven, “MİT ve Emniyet hazırladı, Erdoğan kasada saklıyor. İlk kez bu dosyadan belgeler göreceksiniz. AKP’de kimlerin Gülen Cemaatiyle ilgisi var diye yapılan çalışma, dönüp dolaşıp Erdoğan’ın başına bela oldu. Bu listedekiler kurtarılırken, mahkemelerin ByLock verilerine ulaşması engellendi. MİT, hakimlere çok büyük bir kazık attı ve herşey çöp oldu.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com