Erbaş’tan geri adım: Tartışma yaratan Audi A8 iade edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışmalara neden olan Audi A8 makam aracının iade edildiğini duyurdu.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Diyanet’teki şatafatı ortaya koyan “Audi A8” haberleri ve Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Ali Erbaş’ı lüks aracından etti. Başkanlık, “Tasarruf tedbirleri kapsamında” Audi A8’in iade edildiğini duyurdu.

BirGün gazetesindeki habere göre, Başkanlık, “Tasarruf Tedbirleri kapsamında” Audi A8’in iade edildiğini açıkladı. 2024 yılı için verilen 91,8 milyar TL’lik bütçesi ve bütçesinden yaptığı hoyrat harcamalarla tartışılan Diyanet, “Tasarruf tedbirlerine titizlikle uyulacağını” savundu.

Başkanlığın, “Dikkat edileceğini” öne sürdüğü bazı tasarruf tedbirleri şöyle sıralandı:

– Tüm hizmet için eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve Başkanlığımıza ait diğer mekanlarda yapılması ve içeriği müsait eğitim programlarının çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

– Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir.

– Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye ve benzeri alımlar yapılmayacaktır.

– Başta ateşe-müşavirler toplantısı olmak üzere kurumsal toplantılar çevrimiçi yapılacaktır.

– Başkanlığımız hizmetleri açısından çok önemli ve zaruri haller dışında yurt dışı programları iptal edilecek ve yurtdışı personel görevlendirmeleri en asgari düzeyde tutulacaktır.

– Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkanı geliştirilecektir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com