Emniyete lüks araç tepkisi: Dünyanın neresinde Maserati’yle ceza kesmeye giden polis var?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, el konulan lüks araçların polise tahsis edilmesini eleştirerek, "Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio'ya ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz"dedi.

  • ü
  • 26 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

Ekonomist Mahfi Eğilmez, suç örgütlerine yönelik operasyonda el konulan lüks otomobillerin polise tahsis edilmesindeki tuhaflığa dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından suç örgütlerine yapılan baskınlarda ele geçirilen ve giydirilerek ‘polis otosu’ yapılıp emniyet güçlerinin emrine verilen 23 aracın videosunu paylaştı. Aralarında Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari gibi lüks araçlar için tören yapan ve video paylaşan Yerlikaya, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti.” dedi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu araçların polise tahsis edilmesinin hukuken sorunlu olduğuna dikkat çekti. Ekonomist Mahfi Eğilmez ise el konulan araçların polise tahsis edilmesini eleştirerek, “Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının (Maserati, Ferrari, Mercedes vb.) trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor? Dünyanın neresinde Maserati’yle ceza kesmeye giden trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio’ya ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz. Satarsınız o arabaları ve bütçeye gelir yazarsınız sonra eğer ihtiyaç varsa her birinden gelen parayla en az 3 – 4 tane normal araba alır polise tahsis edersiniz. Trafik polisinin Maserati ya da Mercedes’e bindiğini gören insanlar sizce enflasyonun düşeceğine inanır mı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yapılan baskınlarda ele geçirilen ve giydirilerek ‘polis otosu’ yapılıp emniyet güçlerinin emrine verilen 23 aracın videosunu paylaştı. Aralarında Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari gibi lüks araçlar için tören yapan ve video paylaşan Yerlikaya, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com