Emine Şenyaşar, 1000’inci hafta eyleminde Cumartesi Anneleri’nin yanında olacak

DEM Partisi Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar'ın Cumartesi Annelerinin 1000’inci hafta eylemlerine katılacağını söyledi.

  • ü
  • 25 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Adalet Bakanlığı önünde eylemini sürdüren Emine Şenyşar için bugün yapmayı planladığı basın açıklaması, Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci hafta eylemlerinden dolayı 31 Mayıs tarihine ertelendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, hukuk örgütlerinin öncülüğünde Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti’ne dair bugün yapılması planlanan açıklama tarihinin ertelendiğini duyurdu. Şenyaşar, açıklamanın Cumartesi Annelerinin 1000’inci hafta eylemlerinden dolayı 31 Mayıs gününe alındığını belirtti.

Şenyaşar, Ankara’daki nöbetlerinin bittiği gün Galatasaray Meydanı’nda Cumartesi Anneleri’nin yanında olacaklarını da söyledi ve şöyle konuştu:

“Yuvası dağıtılmış bir anne de 111 gündür Ankara’da adalet nöbeti tutuyor. 2018 tarihinde eşi ve 2 oğlu Suruç Devlet Hastanesi’nde katledildi. Bir oğlu da altı yıldır üstünlerin hukuku ile cezaevinde rehin tutuluyor. Devletin hastanesinde bu insanlık sucunu işleyen ve azmettirenler, siyasal iktidarın koruması altında serbestçe geziyorlar. Anne 111 gündür Adalet bakanlığın ana giriş kapısı önünde eylemini aralıksız sürdürüyor. ‘Adliyelerin kapısı adalet kapısıdır’ şeklinde açıklama yapan Adalet bakanı Yılmaz Tunç bakanlığın ana giriş kapısını kapatmış Bu durum annenin mücadelesinde ne kadar haklı, olduğunu adalet bakanlığın da acizliğini gösteriyor. Bugün hukuk örgütleri öncülüğünde Adalet Bakanlığı’nın önünde bir basın açıklamamız olacaktı. Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci haftadaki eyleminden dolayı basın açıklamamızı 31 Mayıs erteledik.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com