Emekliliğini isteyen Dilan Polat davası savcısının evinde arama yapıldı

Gökalp Kökçü; Dilan Polat, Tuzlaspor, kara para aklamakla suçlanan fenomenler gibi kamuoyunda bilinen soruşturmaları yürütüyordu.

  • ü
  • 24 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Dilan Polat soruşturmasıyla adı öne çıkan, İstanbul Çağlayan’da kritik dava dosyalarına bakarken Erzurum’a ‘sürülen’, bunun üzerine emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü’nün İstanbul’daki evinde HSK savcıları tarafından arama yapıldı. Aramada Kökçü’nün telefon, bilgisayar gibi dijital cihazlarının kopyası alındı. Aramaya neden olan soruşturmanın sebebi bilinmiyor.

DİLAN POLAT, TUZLASPOR VE FENOMENLER DAVASI SAVCISIYDI

Gökalp Kökçü; Dilan Polat, Tuzlaspor, kara para aklamakla suçlanan fenomenler gibi kamuoyunda bilinen soruşturmaları yürütürken HSK kış kararnamesiyle görev yeri değiştirilmiş ve  Erzurum’a atanması yapılmıştı. Bunun üzerine emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü’nün İstanbul’daki evinde HSK savcıları tarafından arama yapıldı.

Arama sonucunda telefon, bilgisayar, USB flash bellek ve diğer dijital cihazlarının kopyası alındı. Aramaya neden olan soruşturmanın içeriği bilinmiyor.

Kökçü hakkında yabancı bir telefon edinerek Whatsapp üzerinden baktığı dosyalarla ilgili bilgi sızdırdığı suçlamasıyla HSK soruşturması başlatılmıştı.

VERDİĞİ BERAAT KARARI DA SORUŞTURMA KONUSU OLMUŞTU

Serbestiyet’in aktardığına göre; Kökçü’nün 2021’de evlendiği eşi İrem Kökçü’nün geçmişte Adnan Oktar grubunun içinde olduğu ve bu davada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Kökçü hakkında, Filipinler’de Gülen cemaati yöneticisi olduğu öne sürülen Abdülkadir Ketenci hakkında takipsizlik kararı vermesi nedeniyle de ceza istenen bir HSK soruşturması vardı.

Kökçü, 2020’de Çağlayan Adliyesi’nde görev yaptığı dönemde Abdülkadir Ketenci hakkında 2018 yılında başlatılan soruşturma için takipsizlik kararı verdi. Yapılan itiraz üzerine Kökçü’nün verdiği takipsizlik kararı kaldırıldı. Ketenci yargılandı, ‘etkin pişmanlık’tan faydalandı, 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kökçü hakkındaki bu soruşturmayı yürüten HSK müfettişi Kökçü’nün cezalandırılmasını talep etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com