Emekli Emniyet Müdürü: Cem Küçük o gece nezarethanede olması gerekirken televizyondaydı

Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, Çağlayan Adliyesi'ndeki DHKP/C saldırısı sonrası televizyonda polisin adını veren Cem Küçük için, "O gece nezarethanede olması gerekirken yine televizyondaydı" dedi.

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Çağlayan’daki DHKP/C saldırısının büyümesini engelleyen polislerden birinin eski özel harekatçı olduğunu söyleyen ve ismini açık eden Cem Küçük’ün suç işlediğini söyledi. Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz da Küçük için “O gece nezarethanede olması gerekiyordu” dedi.

Terörle Mücadele Kanunu’nu hatırlatan Pehlivan, “Bu satırların yazarına ve gazetemizin birçok değerli kalemine hiç ilgisi yokken bu maddeden dava açanlar, Cem Küçük’e karşı neden kılını kıpırdatmıyor? Bakınız, ben kimsenin tutuklanmasına çağrı yapacak değilim. Yargı bizzat AKP medyasının bu yöntemleriyle de çürüdü. Bununla birlikte… Eğer biraz yakın Türkiye tarihi biliyorsanız, Cem Küçük’ün isim vererek o polis memurunu DHKP-C’nin hedef listesine soktuğunu anlarsınız” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, yazıyı şöyle sürdürdü:

‘ALENİ SUÇ İŞLİYOR’

“Bundandır ki emekli ve gazi Emniyet müdürü Fatih Eryılmaz, sosyal medya hesabından günlerdir isyan ediyor, ‘Meslektaşlarımızın başına gelebilecek her türlü olaydan bu kişi mesuldür’ diyor. İçişleri Bakanlığı’ndan Adalet Bakanlığı’na kadar devletin kurumlarını göreve çağırıyor. Sonuç? Yok. Derin bir sessizlik…

‘DHKP-C, 20 sene sonra bile ‘intikam’ diye devlet görevlilerine saldıran bir örgüt. Açık bir kanun var. ‘Kanun önünde eşitlik’ denilen bir ilke de bulunuyor. Yani ‘Kanun Ahmet’e uygulanır ama Mehmet’e uygulanmaz’ diye bir şey mi var? Yok. O halde açık, aleni suç işliyor bu adam. Gelin görün ki Cem Küçük, o yayının akşamında nezarethanede olması gerekirken, yine televizyondaydı.’ (…)”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com