Elazığ Cezaevi’ndeki ‘siyasi tutukluları’ öldürme girişimiyle ilgili iddianame hazırlandı

Elazığ Cezaevi'nde dört siyasi mahkumunun yaralanması ve birisinin rehin alındığı olayla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede sadece gardiyanlara yönelik dava görevi kötüye kullanma suçlamasıyla açıldı. Siyasi mahkumları rehin alan adli mahkumların dosyası ayrıldı.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Elazığ Cezaevi’nde 07 Temmuz 2023 tarihinde Gültekin Alan ve Fatih Oktay isimli iki adli hükümlünün dört siyasi tutukluyu yaralaması ve birisini rehin aldıkları olayla ilgili iddianame hazırlandı.

Gültekin Alan ve Fatih Oktay gece yarısı siyasi tutuklular Şafak Yılmaz, Murat Özdemir, Mennan Yeşilbaş ve Hasan Aksoy’u yaralamışlardı. Ömer Halis Özdemir’i öldürdüğü iddiasıyla Hasan Aksoy rehin alınmıştı. Bu olayla ilgili iddianame 255 gün sonra hazırlandı. İddianame, sadece cezaevi görevlileriyle ilgili görevi kötüye kullanma kapsamında açıldı. Gültekin Alan ve Fatih Oktay ile ilgili dosya ayrıldı.

KOĞUŞLARA NASIL GİTTİ?

Gültekin Alan, Ömer Halis Özdemir’i öldürdüğü iddia edilen tutuklularla ilgili talimatı yukardan aldığını söylediği iddianamede yer aldı. Gültekin Alan kalp rahatsızlığı nedeniyle gece hastaneye gittiği ve dönüşte gardiyan sayısını azlığından da yaralanarak olay çıkardığı belirtildi. Koğuş kapılarının kilitlenmediği ve sadece demir kolla açıldığı da iddianamede yer aldı. Gültekin Alan ve Fatih Oktay, demir kolu gardiyanlardan alarak daha önce belirledikleri koğuşlara gittikleri anlatıldı.

HÜKÜMLÜ KESİCİ ALETLE BEKLEDİ

Gültekin Alan koğuşa döndükten sonra içeride sakladığı şişi alıp gardiyanlara gösterince, gardiyanların kaçtığı da iddianamede yer aldı. Gültekin Alan ilk iş olarak daha önceden kesici aletle hazır bekleyen hükümlü Fatih Oktay’ı dışarı çıkardığı ve 1 kişiyi rehin almak suretiyle 4 kişi yaraladığı iddianamede detaylı bir şekilde anlatıldı.

‘EMRİ YUKARIDAN ALDI’

İddianamede, Gültekin Alan’ın, emri yukarıdan aldığını, Hasan Aksoy’un Ömer Halis Demir’i öldürdüğünü ve kendisinin de onun kanını akıtacağını söylediği de yer aldı. Hasan Aksoy’un Gültekin Alan tarafından 6 saat rehin alındığı ve cezaevi idaresinin kusuru nedeniyle ölümle burun buruna geldiği ve yine saldırganın vazgeçmesiyle hayatta kaldığı belirtildi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com