Özgür Özel: 1 Mayıs yasaklarının adı polis devletidir

1 Mayıs kutlamaları için Ekrem İmamoğlu ile birlikte Saraçhane’ye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Özel, daha önce Saraçhane'den Taksim'e yürüyeceğini duyurmuştu.

  • ü
  • 01 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ın iktidar tarafından emekçilere yasaklanması nedeniyle Saraçhane’ye geldi.

Burada bir konuşma yapan Özel, “Polisle Taksim’i koruyorsanız o zaman aslında sizin egemenliğiniz polis kuvvetine dayalıdır. Bunda dünya demokrasileri ‘polis devleti’ diyor. Taksim özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“Burada toplanılmış olması ve Taksim hedefine doğru hareket ediliyor olması önemlidir” diyen Özel, “Taksim Meydanı tamamen özgür olana kadar mücadelemiz sürecek” ifadesini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Özel, “Tedirgin iktidarlar özgüvensiz iktidarlardır. Kaba kuvvetle sağlanan iktidar, git gide sonu yaklaşan iktidardır. Bir ülkenin dünyaca bilinen meydanında 1 Mayıs kutlanamıyorsa orada bir demokrasi sorunu vardır. Bugün yaşananlar iktidarın özgüvensizliğini gösteriyor” dedi.

Özgür Özel, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bir ülkenin dünyaca bilinen meydanında 1 Mayıs kutlanmıyorsa, o ülkede demokrasi sorgulanır. Bir ülkenin herhangi bir noktasına güvenlik güçleri kullanılarak emekçiler ya da göstericiler sokulmuyorsa orada bir iktidardan değil bir tedirginlikten bahsetmek lazım. Tedirgin iktidarlar özgüvensiz iktidarlardır. Kaba kuvvetle sağlanan iktidar, git gide sonu yaklaşan iktidardır.

İçişleri Bakanı’nın üzerindeki bir irade tüm uzlaşma ve bayramı bayram gibi kutlamak için müzakere imkanlarını ortadan kapatıyor. Yoksa İçişleri Bakanı kişisel gayreti tamam ama her konuda, her aşamada bir yerde tıkanılıyor. Bir yerde Taksim’i kendisinin egemenlik sancağı olarak görüyor ve oraya girince egemenlikleri sarsılacak sanıyorlar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com