‘Ekrem İmamoğlu’ kazanacak diyen Dilek İmamoğlu: Ona olan sevgiyi görüyorum

Dilek İmamoğlu, eşi Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanacağını öne sürerek, "Ekrem Başkan’ın İstanbul için yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları, İstanbulluların bu çalışmalara gösterdiği ilgiyi ve Ekrem’e duydukları sevgiyi görüyorum" dedi.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Dilek Kaya İmamoğlu, eşi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gerçekleştirdikileri seçim çalışmalarını değerlendirdi. İzlenimlerini aktaran İmamoğlu, “En büyük dileğim bu dönemin huzur içinde geçmesi ve adil bir seçimle sonuçlanmasıdır” dedi.

Dilek Kaya İmamoğlu, Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’ye yaptığı açıklamada, “Ekrem her zaman görevinin hakkını verebilmek için büyük bir sorumluluk bilinciyle çalışır. Ama İBB Başkanı olmasıyla yoğunluğu ve sorumluluğu elbette ciddi bir şekilde arttı. Bu 5 yıllık süreçte Ekrem için tek endişem her zaman sağlığı oldu. Sağlığını hiç düşünmeden kendini yaptığı işe adıyor. Biraz daha kendisine dikkat etmesini dilerdim” dedi.

İmamoğlu, 5 yıl içinde kendisini en çok pandemi döneminin etkilendiğini belirterek, ” Bu salgın nedeniyle vefat eden, sağlığı bozulan insanlar, pandeminin ekonomik ve sosyal hayata yansımaları ve tüm bunlarla beraber çocukların eğitim hayatının olumsuz etkilenmesi beni çok üzdü” diye konuştu.

‘BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRİRİZ’

Eşine açılmış olan davanın hukuksuzluk örneği olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti: “Ekrem’le birbirimizi çok eleştiririz. Çocuklarımız da fikrini açıkça söyler, yanlış olduğunu düşündüğü herhangi bir şeyi dile getirip bizi eleştirirler. Çünkü biliriz ki eleştiri gelişimin ve değişimin en temel parçalarından biridir. Benim Ekrem’e fikrimi beyan ettiğim en temel konu kadınların toplumdaki yeri… Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için atılması gereken adımları ve yorumlarımı söylüyorum genelde.”

‘EKREM’E DUYDUKLARI SEVGİYİ GÖRÜYORUM’

Ekrem İmamoğlu’un seçimi kazanacağını bildiğini kaydeden Dilek İmamoğlu, “Ekrem Başkan’ın İstanbul için yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları, İstanbulluların bu çalışmalara gösterdiği ilgiyi ve Ekrem’e duydukları sevgiyi görüyorum. Özellikle bir kadın olarak baktığımda İstanbul’da pek çok ilkin yaşandığını görüyorum. İBB’nin tarihinde ilk defa açtığı Yuvamız İstanbul kreşleri, Anne Kart, Mahalle Evleri… Örneğin İBB’de bu dönemde ilk defa kadın itfaiyeciler görev başı yaptı, otobüslerde kadın şoförlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizin geleceği olan gençler için yapılan çalışmalar da önemli.

‘EN BÜYÜK DİLEĞİM…’

Seçim öncesinde yaşanan yoğunluk gerçekten olağanüstü. Ekrem’in çalışma temposunun yanında ben mümkün olabildiğince yanında olmaya, destek vermeye gayret ediyorum. İstanbul ve İstanbullular için sosyal belediyecilik anlayışıyla 5 yıldır çok yoğun şekilde çalışmalar yapılıyor. En büyük dileğim, bu yoğun dönemin hepimiz için huzurla geçmesi ve demokratik, adil bir seçimle tamamlanması…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com