Ekonomist Serkan Özcan: Son günlerde olanlara bakınca normalleşme çok zor

Ekonomist Serkan Özcan, "Son birkaç günde olup bitene bakınca adına ne derseniz deyin ülkede kısa vadede normalleşme, rasyonelleşme, değişim, yumuşama vs beklentilerinin ne kadar uzağında olduğumuzu tekrar hatırlamış olduk" dedi.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ekonomist Serkan Özcan, Fitch Ratings’in Türkiye’ye yönelik yatırımcı dönüşü raporunu değerlendirerek, yüksek faiz oranlarının yanı sıra seçim sonrası oluşan olumlu siyasi atmosferin de yatırımcı ilgisini artırdığını vurguladı.

Fitch Ratings tarafından hazırlanan raporda, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasının ardından yurt dışı yerleşik yatırımcıların Türkiye’ye geri dönmeye başladığı belirtilmişti. Ekonomist Serkan Özcan, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, bu durumu değerlendirdi ve yüksek faiz oranlarının yanı sıra seçim sonrası oluşan olumlu siyasi atmosferin de yatırımcı ilgisinde etkili olduğunu vurguladı.

‘YATIRIMCI İLGİSİ SADECE FAİZLE SINIRLI DEĞİL’

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Son günlerde ülkeye biraz yatırımcı ilgisi varsa, bu sadece yüzde 50’lik faizden değil, biraz da seçim sonrası olumlu gelişeceği düşünülen siyasi atmosfer ile ilişkili” dedi. Özcan, yatırımcıların yüksek faiz oranlarına ek olarak, ülkedeki siyasi ortamın iyileşmesi beklentilerinin de bu ilgide rol oynadığını belirtti.

‘KISA VADEDE NORMALLEŞME BEKLENTİLERİ UZAKTA’

Özcan, son birkaç gündeki gelişmelere bakıldığında, Türkiye’de kısa vadede normalleşme ve rasyonelleşme beklentilerinin ne kadar uzağında olunduğunu hatırlattı. Özcan, “Son birkaç günde olup bitene bakınca adına ne derseniz deyin ülkede kısa vadede normalleşme, rasyonelleşme, değişim, yumuşama vs beklentilerinin ne kadar uzağında olduğumuzu tekrar hatırlamış olduk” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com