Eğitim-Sen: YKS sonuçları, eğitim politikalarının başarısızlığıdır

Eğitim-Sen; 2024 YKS sonuçlarında Türkçe, temel matematik, fen bilimlerinde ortaya çıkan düşük doğru yanıt ortalamalarının dikkat çektiğini aktardı. Eğitim Sen, tabloyu Millî Eğitim Bakanlığı'nın ve eğitim politikalarının başarısızlığı olarak değerlendirdi.

  • ü
  • 17 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Eğitim-Sen, 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu YKS’de öğrencilerin bir gün içinde iki sınavda başarı göstermelerinin beklenmesinin, Türkiye’deki eğitim sisteminin tamamen sınav ve başarı odaklı olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Bu durumun, öğrenciler üzerinde yoğun psikolojik baskı oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve AYT matematik gibi alanlarda ortaya çıkan düşük doğru yanıt ortalamalarının dikkat çektiği ifade edildi. Bu düşük başarıların ardında, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır çözüm bekleyen sorunlara kalıcı çözümler üretmek yerine, eğitim politikalarını sık sık değiştirmesi ve müfredatı yenilemeye çalışmasının yattığı belirtildi.

BÖLGESEL EŞİTSİZLİKLER

Eğitim-Sen’e göre, YKS puanlarının bölgesel dağılımı ve ekonomik, kültürel, toplumsal eşitsizliklerin sınav sonuçlarına yansıması geçmiş yıllarda görülüyordu ancak son istatistiklerde bu verilerin yer almadığına dikkat çekildi. Deprem gibi olaylardan etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin farklı illerde sınava girmelerinin, bölgesel eşitsizliklerin görünürlüğünü engellediği belirtildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NİTELİKLİ EĞİTİM…

Eğitim-Sen, nitelikli eğitimin öğrenci başarısının temelini oluşturduğunu vurgulayarak, öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmak için eğitim içeriğinin, öğretim yöntemlerinin ve okul altyapısının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sınav odaklı eğitim anlayışının terk edilerek, öğrencilerin rekabet etmek yerine gelişmelerini sağlayacak bir eğitim sisteminin benimsenmesi çağrısında bulunuldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com