e-Nabız satıldı, vatandaşın tüm sağlık verileri Katarlıların elinde

Vatandaşların sağlık verilerinin yer aldığı e-Nabız uygulamasının, AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Adem Ali Yılmaz'a ait Bilbest şirketi tarafından Katar'a satıldığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 10 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gayrimenkullar ve dev işletmelerin ardından vatandaşların bütün sağlık verilerinin yer aldığı e-Nabız uygulamasının da Katarlılara satıldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın verilerinin yer aldığı e-Nabız uygulamasının, AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Adem Ali Yılmaz’a ait Bilbest şirketi tarafından 100 Milyon Dolar civarında bir bedelle Katar’a satıldığı öne sürüldü. İddialara göre, söz konusu uygulamanın satıldığını açıklayan Umut Elmas, Sağlık Bakanlığı’na ait bir binada alıkonuldu.

‘TEHDİTLERLE TWEETİ KALDIRMAM İSTENDİ’

Umut Elmas, konuya ilişkin Halk TV programcısı Barış Terkoğlu’na açıklamalarda bulundu. Terkoğlu, Elmas’ın ifadelerini Cumhuriyet gazetesine yazdığı köşe yazısına taşıdı.

Elmas, sürecin nasıl başladığını ve yaşadığı baskıları şu sözlerle aktardı:

“2022 yılı içerisinde e-Nabız projesinin AKP eski gençlik kolları MKYK üyesi ve Ar-Ge Başkanı olan Adem Ali Yılmaz’a ait TİGA isimli şirket tarafından Katar’a 100 Milyon Dolar civarında bir bedelle satıldığını öğrendim. Ben de 6 Ağustos 2022 tarihinde şirketi sorgulayan bir tweet paylaştım.

Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci tarafından Türkiye’de iş yapamamakla, hatta ‘ekmek dahi yedirmemekle’ tehdit edilerek tweeti kaldırmam söylendi. Ben de kaldırmayıp istifa ettim. En yakın çalışma arkadaşım Filiz Gül de aynı tehdide maruz kalarak istifasını verdi. Benim ihtarnamemi dikkate almayan Bakanlık, tweetimi gerekçe göstererek kontratımı feshetti. Aynı şekilde Filiz için de ihtarnameyi dikkate almayıp Bakanlık’a ait bilgisayarı gerekçe göstererek zimmet suçlaması yönelttiler.”

‘BAKANLIKTA ALIKONULDUM’

16 Eylül 2022 gecesi koordinatörü olduğum birimin çalışanı İlkay Kaynak, bakanlık binasında bir gece boyunca alıkonuldu. Psikolojik işkenceye maruz kaldı ve kişisel verileri zorla ele geçirildi. İlkay da bu olay üzerine Bakanlık’a bu alıkonulma hadisesini içeren bir ihtarname göndererek istifasını verdi. Benimle aynı ekipte olan Ozan Beyhan da gıyabında aynı tehditlere maruz kaldığı için istifa etti.

16 Eylül 2022 akşamı 17.30’dan 17 Eylül 2022 sabahı 06.30 -06.45 civarına kadar 12 saati aşkın süre bakanlıkta alıkonuldum. Elektronik eşyalarım incelendi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com