Durmuş Yılmaz: İYİ Parti’den istifa gerekçem akçeli kirlenmedir

Bilge Yılmaz'ın ardından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti yönetimi 'akçeli' konularla ilgili iddiaları araştırmamakla suçladı. Yılmaz, "Benim İyi Parti'den istifa gerekçem özü başı seçime girme kararı değildir. Benim gerekçem, seçim öncesi ortaya atılan 'akçeli' iddialardır" dedi.

  • ü
  • 07 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti’den istifa eden eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti’den istifasının gerekçesinin ortaya atılan ‘akçeli’ ididalar olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Bilge Yılmaz, “Bizzat parti liderliğinin ortaya attığı şaibeli para ilişkileri ile ilgili tatmin edici süreç işletilmedi, konu açıklığa kavuşturulmadı” ifadesini kullanmasının ardından benzeri iddia Durmuş Yılmaz’dan geldi.

Yılmaz, sosya medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zurnanın “zırt” dediği yer bu akçeli işlerdir. Bir Partinin Programını iktidar yapmak üzere özü başı seçime girmesi esas, ittifak konjonktüreldir. İstifa gerekçem akçeli kirlenmedir. Teşkilat Başkanına  yazdığım not aşağıdadır. Okumaya tenezzül bile etmedi maalesef” ifadesini kullandı.

Yılmaz’ın teşkilat başkanına gönderdiği not şöyle: “Benim İyi Parti’den istifa gerekçem özü başı seçime girme kararı değildir. Benim gerekçem, seçim öncesi ortaya atılan ‘akçeli’ iddialardır. Velev ki bu iddiaların tümü iftira ve yanlış olsa da Parti Yönetiminin bu iddiaları hızla araştırıp, iftiracıları ortaya çıkarıp hukuk önünde hesap sormasıydı. Parti bunların gereğini yapmadı kulağı üstüne yattı ve adeta bu iddiaları zımmen kabullendi. Hepimiz biliyoruz Dikbayır hangi iddia ile disipline sevk edildi ve hangi suç ile partiden atıldı.Kısacası İyi Parti “mış” da olsa kirlendi.Bu mış gibi de olsa kiri temizlemek boynunuzun borcudur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com