Dün Ankara, bugün İzmir… Gülen cemaatine yönelik operasyonda 22 gözaltı daha

İzmir'de Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında Bank Asya'ya para yatırmak, haklarında 'beyan' bulunmak, gizli tanık ifadelerinde ismi geçmek gibi gerekçelerle 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün de Ankara'da 41 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Dün Ankara’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 41 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin yankıları sürerken bugün de İzmir’de 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği haberi geldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Gülen cemaatine yönelik soruşturma başlatıldı. Haklarında cemaat üyesi oldukları yönünde beyan bulunan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) suç olmadığını tespit ettiği haberleşme programı ByLock kullanan veya programda isimleri geçen, gizli tanık beyan ve belgelerinde ismi geçen, Bank Asya’ya para yatıran kişilerin yakalanması için bu sabah harekete geçildi.

Polis ekipleri, 25 kişinin yakalanması için İzmir merkez ile Tire, Ödemiş, Urla, Kemalpaşa, Foça ve Torbalı ilçelerinde tespit edilen adreslerde operasyon yaptı. 22 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com