Dügünde halay çektikleri için tutuklanan dört kadın tahliye edildi

Siirt'te bir düğünde PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren şarkıyla halay çektikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 kadın, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Siirt'te halay çektikleri için tutuklanan dört kadın tahliye edildi.

Siirt’te bir düğünde PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren şarkıyla halay çektikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 kadın, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine gözaltına alınan ikisi çocuk dört kişi tutuklanmıştı. İki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tutuklu 4 sanık, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmayı Siirt ve Batman Barosu, İnsan Hakları Derneği Siirt ve Batman şubeleri ile DEM Parti Siirt ve Batman il yönetimi de takip etti. Sanıklar, duruşmaya bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Sanıklar, mahkemedeki ifadelerinde yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini belirterek, suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, 4 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Duruşma, 26 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com