Dört ülkede bir baronun film gibi hikâyesi: ‘Kürt Tilki’ ajan mı oldu?

İsveç’in kırmızı bültenle aradığı Irak asıllı ‘Kürt Tilki’ lakaplı uyuşturucu baronu Rawa Majid’in önce Türkiye, oradan İran ve Afganistan’a uzanan hikayesi film senaryolarını aratmayacak türden. Şimdi de Mossad devrede ve iddiaya göre Majid, İran’ın ajanı oldu.

Türkiye’nin tatil beldelerinden Marmaris’te bir bankta içi döviz dolu bir çanta bulunmasaydı, İsveç’in kırmızı bültenle aradığı “Kürt Tilki” lakaplı uyuşturucu baronunun Türkiye’de elini kolunu sallayarak gezdiği de ortaya çıkmayacaktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya her sabah x çetesinin çökertildiğini, y ülkesinin aradığı z adlı uyuşturucu kartellerinin Türkiye’nin herhangi bir yerinde yakalandığını duyura dursun, biz Rawa Majid’in gözaltına alınmasına rağmen nasıl ülkeler arasında gezdiğini anlatalım…

2022 yılının nisan ayıydı… Marmaris’te bir parkta temizlik görevlisi her sabah olduğu gibi işini yaparken bir bankın üzerinde unutulmuş bir çanta buldu. İçerisinde döviz balyaları vardı. Durumu hemen polise bildirdi. Kamera kayıtlarından yapılan incelemede çantayı orada unutan kişiye ulaşıldı. Çanta kendisine teslim edildi ancak hareketleri şüphe çekiyordu. Bir süre takip edildi, kim olduğu araştırıldı. O kişinin İsveç’i sarsan uyuşturucu çetelerinin en kilit isimlerinden ‘Kürt Tilki’ lakaplı Rawa Majid olduğu belirlendi. Rawa Majid, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu…

Türkiye’ye nasıl girdiği henüz belli değil ama Türkiye’de nasıl kaldığı çok açık. Rawa Majid, Bodrum’da 250 bin dolara bir villa satın alarak Türk vatandaşı olmuştu. Hatta İstanbul’da Maslak 1453’te evleri olduğu biliniyor. Çoğu çete lideri gibi…

SERBEST BIRAKILDI

İsveç’in aradığı uyuşturucu baronu olduğu ortaya çıkınca Majid gözaltına alındı. Ancak nedendir bilinmez serbest bırakıldı. İkamet adresi Bodrum olduğu için Bodrum’da hakkında iki ayrı soruşturma açıldı. Biri “uyuşturucu ticareti” yapması nedeniyle, diğeri de Türk vatandaşlığı almasıyla ilgili “belgede sahtecilik yapıp yapmadığının” tespit edilmesi için. “Uyuşturucu ticareti” yapmasıyla ilgili soruşturmada hakkında adli kontrol kararı verildi. Ancak adli kontrol kararına uyup uymadığı bilinmiyordu. Ya kasten ya da “önemsiz” bulunarak… Eğer bu karara uymadığı tespit edilseydi hakkında yakalama kararı çıkarmak zorunda kalacaklardı. “Jet yargımız”ın başka işleri vardı…

RAWA MAJİD NEREDE?

Rawa Majid hakkında diğer soruşturma, yani “resmi belgede sahtecilik” suçlaması, davaya dönüştü. Bodrum Adliyesi’nde görülen duruşmalara Rawa Majid katılmıyordu. Pasaportuna bu süreçte el konulmuştu. Ancak Kürt Tilki’nin nerede olduğunu bilinmiyordu… İsveç medyası, Raja Majid’in Türkiye dışına kaçtığı iddiasındaydı.

HUSUMETLİSİ ADANA’DA YAKALANDI

Bu süreçte yakın zamanda bir haber daha patladı. Ali Yerlikaya, bu kez Kürt Tilki’nin husumetli ortağı İsmail Abdo’nun Adana’da yakalandığını açıkladı.

İsveç’in aradığı bir diğer uyuşturucu baronu daha Türkiye’de dolaşıyordu. İsmail Abdo rutin bir üst aramasında üzerinde çelik yelek olduğu anlaşılınca dikkat çekti. Üzerinde ruhsatsız tabanca da bulundu. Yapılan kimlik sorgulamasında kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo olduğu ortaya çıktı. İsmail Abdo da Irak asıllı Türkiye ve İsveç vatandaşıydı. Peki ne oldu? Gözaltına alınan İsmail Abdo da serbest bırakıldı, hem de 20 bin lira kefalet parasıyla…

Rawa Majid ile İsmail Abdo’nun, İsveç’te uyuşturucu pazarını ele geçirmek için anlaşamadıkları için aralarında husumet çıktığı biliniyor. Bu husumet İsveç’te çete savaşlarına dönüşmüştü bile. Hatta eylül 2023’te Rawa Majid’in Abdo’nun İsveç’in Uppsala kentindeki bir villada yaşayan annesini öldürttüğü biliniyor. Çete savaşından kaçan üyelerin yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalıştığı da bilinmeyen bir sır değil.

ÇETE SAVAŞLARI TÜRKİYE’YE SIÇRADI

Hatta çete savaşları Türkiye’ye bile sirayet etmişti. Yine 2023’ün eylül aylarında iki grup arasında İstanbul Sarıyer’de bir çatışma yaşandı. Çatışmada olayla ilgisi olmayan yabancı uyruklu bir kişi yaralandı. 17 Mart’ta ise bir kişinin öldürüldüğü biliniyor.

İsmail Abdo, Türkiye’de elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam ederken, husumetlisi Rawa Majid neredeydi peki?

Türkiye’den çıktığı iddiası güçlüydü. Bu süreçte şöyle bir gelişme oldu: İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Majid’in İran’da tutuklandığına yönelik ellerinde bir istihbarat olduğunu ancak bilgiyi teyit edemediklerini açıkladı. Bu bilginin peşine düşen İsveç medyası bazı bilgiler elde etti.

İRAN’DA YAKALANDI, İŞKENCE GÖRDÜ VE…

Bu bilgilere göre; Majid, İran sınır polisi tarafından yakalandı ve serbest kalması için rüşvet olarak 50.000 dolar (yaklaşık 580.000 İsveç kronu) ödedi. Ancak birkaç hafta sonra Rawa Majid, İran istihbarat ve güvenlik servisi VEVAK tarafından tutuklandı. Majid, güvenlik servisinin Urmiye şehrindeki gizli gözaltı merkezine götürüldü. Bir süre burada tutuldu. Bu gözaltı merkezleri, İran’ın gizli işkence merkezleriydi… Majid, 26 Eylül 2023’te mahkemeye çıkarıldığında yüzünde darbe izleri vardı. Majid’in tutuklandığı ya da serbest kaldığına dair bir bilgi ise paylaşılmadı.

Ancak Majid’in babası, geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı bir açıklamada, oğlunun kendisini yaklaşık bir ay önce aradığını ve kendisine serbest kaldığını söylediğini aktardı. Ancak Majid’in yine de nerede olduğu bilinmiyordu.

İSRAİL SERVİSİNİN İDDİASI: İRAN’IN AJANI

Yakın zamanda Majid’le ilgili dikkat çeken bir iddia ise yine İsveç medyasından geldi. İsveç’in önde gelen gazetelerinden Dagens Nyheter’in İsrail istihbarat servisi Mossad’dan aldığı belgelere göre, Rawa Majid artık İran için çalışıyor. Yani iddiaya göre Majid, İran’ın bir ajanı oldu.

Gazete, Majid’in ajan olması sonrası ocak ayında Stockholm’deki İsrail büyükelçiliğine atılan el bombasına da dikkat çekti. Mossad’a göre bu saldırı İran tarafından emredildi. Irak asıllı ‘Kürt Tilki’ Majid’e dair son iddia ise Afganistan’da olduğu yönünde.

Görünen o ki ülkeler arası dolaşan ‘Kürt Tilki’nin hikâyesi devam edecek gibi…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com