Dolmuşçuydu milyarder inşaatçı oldu: Gökçek’e yakın şirket, deprem konutları inşa edecek

Dolmuş şoförlüğü yaparken yolu Melih Gökçek ile kesişen, ardından aldığı ihalelerle köşeyi dönen Mustafa Akan’ın şirketi, Hatay’da deprem konutu inşa edecek. Emlak Konut, Akan’ın şirketine 2,3 milyar TL ödeyecek.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Hatay’da deprem konutları inşası için düzenlenen ihaleyi, dolmuş şoförüyken Melih Gökçek’le yakınlığı sayesinde yükselen Mustafa Akan’ın şirketi kazandı. Emlak Konut GYO, Akan’a ait Söğüt İnşaat’a 2,3 milyar TL ödeme yapacak.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Mustafa Akan’ın yükselişi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek ile olan ilişkileri sayesinde oldu. Gökçek döneminde Ankara’da dolmuşçuluk yapan Akan, politik bağlantıları sayesinde pek çok ihale alarak servetini katladı. Akan’ın şirketi, 2011’den 2024’e kadar 23 farklı ihale alarak toplamda 10 milyar TL’lik bir iş hacmine ulaştı. Söğüt İnşaat, TCDD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kamu kurumundan ihaleler aldı. Söğüt İnşaat için Ankara’da en çok konuşulan iddia ise “Gökçek ailesinin gizli ortak” olduğu yönünde.

SORUNLU PROJELER, TARTIŞMALI İHALELELER

Söğüt İnşaat, sorunlarla dolu Eryaman Stadyumu’nun yanı sıra birçok büyük projeyi üstlenmişti. Ayrıca, şirketin aldığı arsa ihalelerinde belediye meclisi kararları ile haksız emsal artışları sağlandığı belirtiliyor. Gökçek döneminde belediyenin altyapı işlerinin çoğunu üstlenen Söğüt İnşaat, bu süreçte sermayesini önemli ölçüde artırdı.

SOYLU, AKAN’IN ŞİRKETİNDEN UÇAK KİRALAMIŞTI

2017 yılında yapılan Anayasa referandumu sırasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akan’a ait Söğüt Havacılık’tan uçak kiraladı. Kiralama bedeli olarak 165 bin TL ödenmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com