Diyarbakır ve Van’da binlerce kişiden ‘Narin için adalet’ yürüyüşü

Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni derede bulunan Narin Güran'ın katledilmesi Diyarbakır ve Van'da protesto edildi. Binlerce kişi "Narin için adalet" sloganıyla yürüdü. Adana ve İstanbul'da da yürüyüşler düzenlendi.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Medine Mamedoğlu

Diyarbakır ve Van, kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için ayağa kalktı.

Diyarbakır’da Özgür Kadın Hareketi, DBP ve DEM Parti Narin’in katledilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. DBP İl binası önünde bir araya gelen binlerce kişi Narin’in fotoğraflarıyla Şeyh Said Meydanı’na yürüdü.

Amed Çocuk Hakları Komisyonu, Amed Şiddetle Mücadele Ağı ve Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyeleri de yürüyüşe Ofis semtinden katıldı.

Eyleme Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun da katıldı. Burada konuşan Doğan Hatun üzgün ve öfkeli olduklarını belirterek, “Maalesef biz tüm kurumlar; Belediye, Jandarma, Polis, AFAD hep birlikte bu olayın altında kaldık. Belediye adına halkımızdan özür diliyoruz. Başka hiçbir Narin’in ailesinin elinde kaybolmasına izin vermemeliyiz, bunun için hep birlikte söz vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

VAN’DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde, KESK Şubeler Platformu önünde bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de alkışlar ve sloganlarla Sanat Sokağı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Narin içiin adalet, herkes için adalet” sloganları atıldı.

Yürüyüş esnasında, ‘Ji bo zarokan cîhanek ewle, ji bo Narînê edalet’ (Çocuklar için güvenli bir dünya, Narin için adalet) pankartı taşındı. Narin’in de resimlerini taşıyan yüzlerce kişi Sanat Sokağı’na ulaştığında, burada bir basın açıklaması yapıldı.

İstanbul ve Adana’da da Narin için yürüyüşler düzenlendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com