Diyarbakır Valisi’nin ilk icraatı STK temsilcilerinden ‘TC numarası’ istemek oldu

Diyarbakır'a vali olarak atanan eski AKP'li belediye başkanı Murat Zorluoğlu'nun ildeki ilk icraatı, kendisini ziyaret etmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerinden kimlik numaralarını istemek oldu. Uygulamaya tepki gösteren STK'lar ziyaret taleplerini geri çekti.

  • ü
  • 21 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da, geçtiğimiz günlerde yayımlanan valiler kararnamesiyle Van Büyükşehir Belediyesi kayyımıyken Diyarbakır Valiliği görevine getirilen Murat Zorluoğlu’na, “hayırlı olsun” ziyareti için randevu isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarından (STK) TC kimlik numaralarının istendiği öne sürüldü.

Diyarbakır’da göreve başladıktan sonra kentteki sivil toplum kuruluşlarının, “Hayırlı olsun” ziyaretleri için randevu talebinde bulunduğu Vali Zorluoğlu’nun kabulleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Resmi kurum amirlerinin ziyaretlerinden sonra şimdiye kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları Vali Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri düzenledi.

Ancak CEGA Medya’nın aktardığı habere göre Valilik özel kalem müdürlüğünün, “Hayırlı olsun” randevu talebinde bulunan bazı STK’lardan, ziyarete gelen kişilerin isimleri ve TC numaralarını istemesi krize neden oldu.

Bazı kurumlar, Valilik Özel kalem müdürlüğünün bu taleplerini karşılarken, bunun güven sorunu yarattığını belirten bazı kurumların ise randevu taleplerini TC numaraları istenmesi nedeniyle geri çektiği bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com