Diyarbakır Newroz’unda 100 binler buluşuyor

Diyarbakır'da Newroz kutlamaları yağmurlu havaya rağmen yüz binlerce kişinin katılımı ile kutlanıyor. Diyarbakırlılar alan akın ederken, Leyla Zana, Mehmet Öcalan ve Tuncer Bakırhan kutlama alanına birlikte geldi. Zana'nın konuşma yapması bekleniyor.

  • ü
  • 21 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Amed Newrozu’nun kutlanacağı alan programın başlamasından saatler önce dolmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde Newroz coşkusu kentin dört bir yanını sardı. Kentin birçok noktasından on binlerce insan alana akın etmeye başladı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre; Newroz alanına ise, 2017 Newrozu’nda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut, İzmir’de katledilen Deniz Poyraz ile İran’da katledilen Jîna Emînî’nin dev posterleri asıldı. Yine gençlerin ve kadınların taleplerini yansıtan çok sayıda pankart ve dövize yer verildi.

Leyla Zana, Tuncer Bakırhan ve Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan alana birlikte geldi.

NEWROZ’UN ÖZEL KONUKLARI

Amed Newrozu’na yurtiçi ve yurtdışından birçok konuk davet edildi. Roboskî aileleri, Suruç aileleri, 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Mazlum Doğan’ın ailesi, Deniz Poyraz’ın ailesi, faili meçhul cinayetlerle katledilen Kürt siyasetçiler ve gazetecilerin yakınları protokolde yerlerini aldı. Onlarca sivil toplum ve insan hakları örgütü temsilcisi de davetliler arasında yer aldı.

Newroz alanında dikkat çeken bir başka nokta ise, yurttaşların birçoğunun yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılması oldu.

Leyla Zana, Tuncer Bakırhan ve DEM PARTİ milletvekilleri alana birlikte giriş yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com