Diyarbakır Belediyesi’nde TİS imzalandı: Kadınlar regl izni kullanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle (TİS) belediyede çalışan kadınlar ilk kez ayda 1 gün regl izni kullanabilecek. Kadın çalışanlar, 8 Mart'ta ile 25 Kasım'da da izinli sayılacak

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’yle (TİS) belediyede çalışan kadınlar ilk kez regl izni hakkı kullanabilecek.

Sözleşmeye göre, kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 28 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde izinli sayılacak, ayda bir gün regl izni kullanabilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kamu emekçileri Sendikaları Konfederasonu’na bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında çalışanların sosyal ve mali haklarında önemli değişikliklerin yapıldığı TİS imzalandı.

ÇOK EŞLİ PERSONEL, SÖZLEŞMEDEN YARARLANMAYACAK

Sözleşmeye göre, çalışanlara yılda dört defa ikramiye verilecek. Sosyal denge tazminatı her ayın 15’inde verilmek üzere yenilendi. Kadın emekçiler, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, engelli emekçiler de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer gün idari izinli sayılacak.

Çok eşli erkek personel, sözleşme hükümlerinden yararlanamayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com