Diyanet’te ‘sazan sarmalı’: Seri dolandırıcı imamlardan Ayasofya imamı da şikâyetçi oldu

Diyanet'e bağlı imamlar Halil Cengiz ve kuzeni Ahmet Cengiz'in sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı imamlar arasında Ayasofya İmamı Bünyamin Topçuoğlu'nun da olduğu öğrenildi.

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İki imamın sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı kişiler arasında Ayasofya İmamı’nın da bulunduğu ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğü’ne bağlı imamlar Halil Cengiz ve kuzeni Ahmet Cengiz’in bu yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdığı olayda yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Paralarını alıp araçları daha sonra teslim edeceklerini belirten imamların Ayasofya İmamı Bünyamin Topçuoğlu’nu da dolandırdıkları belirtildi.

‘OTOMOBİLİNİZİ ALAMAZSINIZ’ DİYE TEHDİT ETMİŞ

Birgün yazarı Timur Soykan “İmam Sarmalı Diyanet’i sarstı: Ayasofya imamını bile dolandırmışlar” başlıklı yazısında dolandırıcılık olayının Diyanet içindeki yansımalarını aktardı. Soykan, Halil Cengiz, Ahmet Cengiz, otomobil temin ettikleri Elibol Filo Şirketi’nin sahibi Engin Elibol ve CNGZ Filo’nun çalışanı olan iki şüphelinin Kasım 2023’te tutuklandığını hatırlattı. Konuya ilişkin soruşturma devam ederken, toplamda 500 mağdur ve 400 milyon TL’lik vurgun olduğu öne sürülüyor. Şüphelilerin, mağdurları ‘Şikâyetçi olursanız otomobillerinizi de paranızı da alamazsınız’ diye tehdit ettiği iddia ediliyor. Ayrıca bazı imamların, isimlerinin bu olayda geçmesinden çekindikleri için şikâyetçi olmadığı kaydedildi.

15 MAĞDUR İMAM VAR

Soykan’ın aktardığına göre; Halil Cengiz, İstanbul İl Müftülüğü’nde çalışıyordu. Sadece İstanbul İl Müftülüğü’nde çalışan 15 mağdur imam var. İl müftü yardımcılarından birinin de dolandırıldığı öne sürülüyor.


VELEV SÖZLÜK
Sazan sarmalı nedir?

AYASOFYA İMAMI ŞİKÂYETÇİ OLDU

İki imamın sazan sarmalıyla Ayasofya İmamı Bünyamin Topçuoğlu da dolandırıldığı ortaya çıktı. Peugeot 3008 marka otomobil için ödeme yapan Bünyamin Topçuoğlu’na da aracın satışı verilmedi. Ayasofya imamı, ekim ayında iki dolandırıcı imamdan şikâyetçi oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com