Diyanet’te bir lüks araç da özel kaleme: 4,5 milyonluk özel seri

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen lüks araç sevdasından vazgeçmiyor. Şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalemi Hasan Güçlü’ye 4,5 milyon TL değerinde bir makam aracı satın alındığı iddia edildi.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Lüks harcamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez de özel kalem müdürüne alındığı belirtilen araçla gündemde.

Değeri 15 milyon TL olan Audi A8 makam aracı ile gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı garajına yeni bir lüks araç daha çekildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tepkiler üzerine Audi A8’i Diyanet Vakfı’na göndermek zorunda kalırken, Özel Kalemi ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başkanı Hasan Güçlü’ye yeni bir makam aracı daha satın alındığı öğrenildi.

SİVİL PLAKA DETAYI

Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalemi ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başkanı Hasan Güçlü, 2022 model aracını koruma ekibine devretti. Aracın devrinin hemen ardından Güçlü için lüks bir araç temin edildi.

BirGün’den Mustafa Bildirci’nin aktardığına göre, Güçlü için Diyanet Vakfı üzerinden alındığı bildirilen aracın güncel piyasa değerinin 4,5 milyon TL olduğu belirtildi. Güçlü’nün koruma ekibine verdiği 2022 model aracının sivil plakalı olduğu ve hafta sonları ile tatillerde de kullanıldığı dile getirildi.

SOYADI GİBİ “GÜÇLÜ”

Yeni aracın Skoda Superb 4X4 özel üretim olduğu belirlendi. Diyanet içinde, garaja bir lüks araç daha eklenmesinin ardından rahatsızlık yaşandığı öne sürüldü. Güçlü’yle ilgili, “Devlet ve vakıf malını istediği gibi kullanıyor. Soyadı gibi ‘Güçlü’ konumda. Hem Özel Kalem hem de Teftiş Başkanlığı yapıyor. Şikâyet edilse bile kendi dosyasını kendisi kapatıyor” yorumunda bulunduğu iddia edildi.

GARAJ DOLU

Diyanet’in garajında, Erbaş’ın kullanması için halen 5 lüks araç tutuluyor. Garajdaki araçlar şöyle:

• İki adet Mercedes

• Bir adet zırhlı Mercedes

• Bir adet kırmızı TOGG

• Bir adet Mercedes Vit

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com