Diyanet’te araç krizi: Başkan yardımcıları kendilerine tahsis edilen araçları beğenmedi

Diyanet İşleri başkan yardımcılarının kendilerine tahsis edilen Skoda Superb araçları beğenmedikleri iddia edildi. Başkan yardımcılarının, “Biz daha üst makamdayız” diyerek lüks segment araç talebinde bulunduğu kaydedildi.

  • ü
  • 01 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarının kiralanan Skoda Superb marka-model araçları beğenmedikleri iddia edildi.

İddiaya göre, Mushafları İnceleme ve Strateji Başkanlığı gibi birimlerin de aralarında olduğu Diyanet’e bağlı 12 birimde görevli yöneticilere, Diyanet Vakfı iştiraki KOMAŞ A.Ş. üzerinden araç kiralandı. Birim amirlerinin resmi plakalı makam araçları ve şoförleri olduğunu belirten Diyanet kaynakları, kiralanan araçların başkanlık içinde huzursuzluk yarattığını savundu.

HAFTA SONLARI KULLANABİLSİNLER DİYE RESMİ PLAKA TAKILMADI

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet Vakfı’na bağlı KOMAŞ A.Ş. üzerinden kiralandığı öne sürülen araçların Skoda Superb marka-model olduğu bildirildi. Sivil ve seri plakaları olan toplam 12 araca, “Hafta sonları da kullanılabilsin, AVM’lere girip çıkarken dikkat çekmesin” gerekçesiyle siyah plaka takılmadığı belirtildi.

Araçların birim amirlerine dağıtılmasının ardından Diyanet bünyesindeki başkan yardımcıların, “Biz neden Passat’a biniyoruz?” şeklinde sitem ettiği de iddialar arasında yer aldı.

Başkan yardımcılarının, “Biz daha üst makamdayız” diyerek lüks segment araç talebinde bulunduğu kaydedildi. Diyanet için tahsis edilen mevcuttaki makam araçlarının henüz 2021 yılında alındığını ve yeni olduğunu belirten Diyanet personeli, “Araçlar yeniydi” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com