Discord’da müstehcen yayın yapan tutuklu ‘Mozart’ın kimliği açıklandı

Discord üzerinden yaptıkları yayınlarda kız çocuklarına yönelik istismar ve şantaj yayınlarının arkasındaki isim olan 'Mozart' mahlaslı Tunahan Develioğlu tutuklandı.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gece yarısı erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Discord üzerinden yaptıkları yayınlarda kız çocuklarına yönelik istismar ve şantaj yayınlarının arkasındaki isim olan ‘Mozart’ mahlaslı Tunahan Develioğlu tutuklandı.

Türkiye’de Semih Çelik cinayetinin ardından özellikle sosyal medya üzerinden kadınlara ve çocuklara yönelik istismar ve şantaj yayınları yapanlar belirleniyor. Katil Semih Çelik’e Discord üzerinden destek verilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı ve yargı harekete geçti.

‘MOZART’ TUTUKLANDI

Küçük kız çocuklarına şantaj yapıp istismar eden Discord grubunun yöneticisi Mozart kod adlı Tunahan Develioğlu yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yürütülen soruşturmanın son durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Discord sosyal medya platformunda suç unsuru içerikli videoları düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuk,

Telegram isimli sosyal medya platformunda bulunan “Hz Ebu Cehil” isimli grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” paylaşımlar yapan A.D.C. adında çocuk İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şubemiz ekiplerince muhafaza altına alınmıştır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

B.T. ve A.D.C.’nin ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır.

Milli ve manevi değerlerimiz aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız.

Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com