Dilruba Y. hakkında ‘jet hızıyla’ iddianame: Tutuklu yargılanacak

Sokak röportajında Instagram yasağını eleştirirken kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. hakkında 'jet hızıyla' iddianame hazırlandı. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ile suçlanan Dilruba Y. tutuklu yargılanacak.

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y. hakkında jet hızıyla iddianame hazırlandığı açıklandı.

Dilruba Y’nin avukatı Hüseyin Yıldız, kamu davası açıldığını ve 3 Eylül’e duruşma günü verildiğini duyurdu. Yıldız, Dilruba Y.’nin tutuklu yargılanacak olmasına tepki göstererek müvekkilinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. .

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y., İzmir’de ‘Tüylü mikrofon’ isimli YouTube kanalının yayınında Instagram’ın erişime engellenmesine sert tepki göstermişti. Söyleşide kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Avukatı Yıldız, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com