Dilipak’ın KHK’lılar dönerse korkusu: ‘Al başına belayı’

Yandaş yazar Abdurrahman Dilipak, KHK'lıların hepsine AİHM'den tazminat verilmesinin devlete ciddi yük olacağını belirterek, "Anayasa Mahkemesinin kararını takmıyorsunuzda, AİHM'nin kararını takmayabilecek misiniz?.. Peki şimdi ne yapacaksınız. Bir de bunları göreve iade edecekseniz, o kadar insanı nereye yerleştireceksiniz? Al başına belayı."dedi.

  • ü
  • 28 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş yazar Abdurrahman Dilipak, KHK’lılara AİHM kararıyla ödenecek tazminatların devlete büyük yük olacağını belirterek, “Anayasa Mahkemesinin kararını takmıyorsunuzda, AİHM’nin kararını takmayabilecek misiniz?.. Peki şimdi ne yapacaksınız. Bir de bunları göreve iade edecekseniz, o kadar insanı nereye yerleştireceksiniz? Al başına belayı” dedi.

AİHM’den ardı ardına Türikye hakkında hak ihlalı kararı verilmesi Abdurrahman Dilipak’ı rahatsız etti. Dilipak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Eee n’olcek şimdi. Her KHK’lı başına 8.000-10.000 arası Euro tazminata hükmederlerse 125.000 KHK’lı tahmin ediliyor. 1. 250.000.000 Euro yani 50 Milyar lira filan, Adalet Bakanlığının bütçesine ciddi bir yük. Daha bu maddi tazminatın dışında. İstermisiniz hak kaybı sebebi ile, memur ve çalışanlar için o günden bugüne tazminata hükmetsinler, onu da enflasyon farkı ile ödemeye mahkum edilsinler, Maliye bakanı nasıl bu kadar para bulacak. Seyreyle sen gümbürtüyü. 2016’dan buyana 8 yılın faturası.. Anayasa Mahkemesinin kararını takmıyorsunuzda, AİHM’nin kararını takmayabilecek misiniz?.. Peki şimdi ne yapacaksınız. Bir de bunları göreve iade edecekseniz, o kadar insanı nereye yerleştireceksiniz? Al başına belayı.” ifadesini kullandı.

Dilipak’ın bu paylaşımına tepki gösteren KHK’lı kaymakan Engin Avcı, “Hepsi yetişmiş insan bela değil çare olur. Abdurrahman Bey.Türkiyede ciddi doktor sıkıntısı var mı var. – Türkiyede öğretmen açığı var mı vat. Öyle olmazsa ücretli öğretmen olmaz. – Taşrada il emniyet ve il jandarmalarin personel ihtiyacı ve talebi var mı var. – Taşradaki Üniversitelerin öğretim görevlisi ihtiyacı var mı var. – bürokraside memur ihtiyacı var mı var. – iyi yöneticilere ihtiyaç var mı var. Ayrıca Hükumet isterse KHK’lılar ile anlaşabilir ve o kadar maddi külfet ile karşılaşmaz” cevabını verdi.

‘GİDENLERİN YERİNE YENİLERİNİ ALDILAR’

Dilipak’ın Engin Avcı’ya cevabı ise” Gidenlerin yerine birlerini aldılar, bir sürü bankamatik memur var. Obez bir bürokrasiden söz ediyoruz, hantal, şimdi bir de eskilerini yükleyin, ardından Ergenekon Balyozcular gelsin, biraz da Kavala, HDP, Gezi Cemaatı.. Memurdan geçilmez.. Para nerede..” oldu.

‘REJİM YAPTIĞI HATANIN BEDELİNİ ÖDEYECEK’

Dilipak’ın paylaşımına çok sayıda KHK’lı tepki gösterdi.

KHK’lı akademisyen Selçuk Atak: “Rejim yaptığı hatanın bedelini ödeyecek! Meral etmeyin Sn Dilipak devlet KHK’lıları göreve iade etsin, biz 3-5 yılda ülkeyi yeniden kalkındırırız. O paranın 2-3 katını devletin kasasına sokarız. Başa bela olmaz.”

Avukat Gizay Dulkadiroğlu: “Biz bunun böyle olacağını ilk KHK yayımlandığı günden beri söylüyoruz. Sadece gerçekleri söyleyerek işimizi yaptığımız için iktidar tarafından hedef gösterildik, bazı meslektaşlarımız tutuklandı ve yargılandı! Tüm bunlar olurken neredeydiniz? Uzaydan gelmiş gibi davranmayı kesin artık!”

KHK’lı Doktor Esin Savaş: “125 bin KHK’lı, 125 bin ailenin 8 senedir yaşadığı acıyı hesaplamak sizin için ne kadar kolay değil mi?”

KHK’lılar Plaftormu Sözcüsü Münir Korkmaz: “Bize bela da deseniz terörist de deseniz veya ağaç kökü yemeyi reva görseniz de sonuç değişmez. Biz haksız hukuksuz yere işlerinden attığınız ve sivil ölüme mahkum ettiğiniz kamu emekçileriyiz.Eninde sonunda haklarımızı alacagiz ve bu yaptığınız zulmün hesabını vereceksiniz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com