Devlet kanalı TRT seçimlere hazırlanıyor: Konstantiniyye mutlaka fethedilecektir…

Devletin kanalı TRT ise İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatan bir dizi çekiyor. Girişim, seçimler öncesi zamanlaması manidar bulundu.

  • ü
  • 19 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli kurumu TRT’den AKP’nin “Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti” sloganıyla uyumlu bir hamle geldi. Devlet kanalı, seçimlerden önce İstanbul’un fethini konu alan 13 bölümlük bir dizi yayınlayacak.

TRT’den yapılan resmi açıklamaya göre, ilk tanıtımı yapılan dizi, Osmanlı tarihinin önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ele alacak.

Fatih Sultan Mehmet rolü Serkan Çayoğlu tarafından canlandırılırken, tanıtımda Suriyeli oyuncu Ghassan Mesud’un oynadığı Ebu Eyyüp El-Ensari’nin dilinden fetih hadisi paylaşıldı.

FAHRETTİN ALTUN ‘ANLAMLI YAPIM’ NOTUYLA PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun diziye ilişkin bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı: “Kutlu fethin ve çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed Han’ın hikâyesi… “Mehmed: Fetihler Sultanı” yakında @trt1
’de başlıyor. Bu anlamlı yapım için TRT’yi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

DİZİ ATATÜRK’Ü HEDEF ALAN AKP’LİYE VERİLDİ

TRT, Mehmed: Fetihler Sultanı adlı diziyi Atatrürk’ü ölüm yıl dönümünde hedef alan iş insanı ve AKP MYK üyesi Eyüp Gökhan Özekin’e verdi. Öztekin, 10 Kasım 2013’te yandaş Akit Gazetesi’ne verdiği ilanda Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak ‘Olmasaydı da olurduk’ demişti.

DİZİ ÇEKİMLERİ İRAN’DA YAPILDI

Dizinin yurt dışı çekimleri İran’da Nour Cinema City Platosu’nda yapıldı. Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi’nin Hz. Muhammed’in hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

SEÇİMLERE KADAR TRT EKRANINDA

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com