Devlet Bahçeli: Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır

Devlet Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürt ve Türk, ortak düşman ve tehlikeyle karşı karşıya. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var" dedi.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Partisinin grup toplantısında yaptığı Öcalan çağrısı ile gündemin ilk sıralarına oturan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu”nda konuştu.

“Ziya Gökalp’in Türklüğe bakışı biyolojik menşeli olmamıştır. Irkçılığı yalnız atlarda aramıştır. Ziya Gökalp demiştir ki; ‘Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır.’ Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir” diyen Bahçeli’nin açıklamalarından başlıklar şöyle oldu:

“Merhum Ziya Gökalp’i doğru tanımak özellikle Türk milliyetçilerin temel önceliği olmalıdır. Bana göre merhum Gökalp layıkınca anlaşılmış değildir. Çağının bütün modern ve pozitif bilgilerini kuyumcu titizliğiyle inceleyen bilim insanıdır. Bu çalışmaları ve hayranlık uyandıran çalışkanlığı, onu bir adım öne taşımış ve gıpta ile takip edilen Türk filozofu yapmıştır.

‘TÜRK VE KÜRT ORTAK DÜŞMANLA KARŞI KARŞIYA’

Türkler her felaket zamanında içlerinden çıkacak bir kahraman tarafından temsil edecekler, Ergenekon Destanı’ndaki bozkurt gibi onları selamete ulaştıracaktır. İşte o bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Milli Mücadele de ikinci Ergenekon sürecidir.

Ziya Gökalp, özünün has bahçesinde filizlenen her sözü, her eseri, her teklifi düşünce hayatımızda irfan, irade ve itibar anıtı gibi yükselmiştir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kürt ve Türk, ortak düşman ve tehlikeyle karşı karşıya. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var.

Hiç kimse bizimle Türklük konusunda yarışa girmesin, söz düellolarına girmesin, ip, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz. Makam peşinde koşanları adam yerine bile koymayız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com