Destici ve AKP’li eski vekil Ünavar’ın kızına Meclis’te kıyak kadro

AKP'li eski vekil Necdet Ünüvar'ın kızı ile BBP lideri Mustafa Destici'nin kızlarının TBMM'de işe alındığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 15 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Eski AKP milletvekili, Ankara Üniversitesi Rektörü, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül, TBMM’de kadroya alındı. Solmazgül’ün atanabilmesi için bir bürokratın görevden alındığı öğrenildi.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre, Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül, kısa süre önce Meclis Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak işe alındı. Solmazgül’ün atanabilmesi için Başkan Yardımcısı Arif Erdal’ın görevden alındığı belirtildi. Münevver Solmazgül’ün yaklaşık 100 bin TL maaş aldığı da ortaya çıktı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar da 2013 yılında üniversiteyi bitirdikten bir yıl sonra dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanarak devlette kadro aldı. 25 yaşında memuriyet sınavına girmeden kadro alan Alaattin Ünüvar, halen Ticaret Bakanlığı’nda Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

BBP LİDERİ DESTECİ’NİN KIZINA DA KADRO

Cumhur İttifakı’na desteğiyle bilinen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici de TBMM’de kadroya alındı. Özgül Hilal Destici, Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosunda iş başı yaptı.

Eski AKP’li ve BBP lideri Destici’nin çocuklarına yapılan kadro tahsisi akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80’inci Genel Kurulu’nda CHP’li belediyeleri hedef alarak yaptığı konuşmayı getirdi. Nepotizm vurgusu yapan Erdoğan “Bir göreve seçilmiş olmak kimseye orayı bir akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez. Atanarak ve seçilerek gelinen her konumun sahibi milletimizin ta kendisidir. Buralar affınıza sığınarak söylüyorum; birileri için arpalık değil, ülkeye ve millete hizmet vasıtalarıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com