Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kayseri’ cevabı: Bu yangının sorumlusu sensin

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'de Suriyelilere yönelik saldırılardan sonra yaptığı açıklamaya verdiği yanıtta, "Kaçakları kim doldurduysa, kim kaçakları kalıcı hale getirmek için teşvik edici işler yaptıysa bu yangının sorumlusu odur" dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri’nin Meligazi ilçesinde bir çocuğun istismar edildiği haberinin yayılması üzerine Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar tahrip edilmesine değinen İYİ Parti lideri, Erdoğan’ın ‘Sorumlusu muhalefettir’ çıkışına tepki gösterdi.

Dervişoğlu, “Kaçakları kim doldurduysa, sınırlarda açık kapı siyasetini kim yürüttüyse, savaş koşulları sona ermesine rağmen kaçakları kalıcı hale getirmek için kim teşvik edici işler yaptıysa bu yangının sorumlusu odur. Hiç vakit kaybetmeden, bu demografik yıkım girişiminin Milli Güvenlik kurulu tarafından birinci derecede tehdit olarak tanımlanması gerekmektedir. Bu tehdit tanımlamasına uygun şekilde adımlar atılması, topyekün demografik saldırının bertaraf edilebilmesi adına, her türlü diplomatik, idari ve güvenlik tedbirlerinin Bir bütün halinde ve kapsamlı şekilde planlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com