Dervişoğlu: Anayasaya göre Erdoğan bir daha cumhurbaşkanı adayı olamaz

Müsavat Dervişoğlu, "Hiçbir siyasi lider, Erdoğan'ın bir daha cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açacak biçimde anayasanın arkasından dolaşmaya kalkamaz" dedi.

  • ü
  • 05 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Aydın’da partisinin teşkilatlarıyla buluştu.

Efeler ilçesinde Nevzat Biçer Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Dervişoğlu, sistemden kaynaklı birtakım handikaplar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye bu sistemden kaynaklı olarak bir yerlere doğru sıkıştırılmış ve siyasi partilerin kurumsal kimlikleri aşağıya doğru çekilmiştir. Siyaset artık kurumlardan, görüşlerden, projelerden, programlardan ibaret değil. Bunu siyaset artık şahıslardan ibaret. Kamuoyundaki tartışmaları görüyorsunuz. Tayyip mi kazanacak? İmamoğlu mu kazanacak? Mansur Yavaş mı kazanacak? Tartışma bu. Kim cumhurbaşkanı olacakmış? Seçime daha 3 sene var. Köprünün altından kim bilir hangi sular akacak? Bunlar kim kazanacak tartışması yaparken biz milletin hâli ne olacak tartışması yapmak mecburiyetindeyiz.

Ben size söylüyorum. Gittiğim her yerde de söylüyorum. Burada söylemekte de bir iş görmüyorum. Elimizde yürürlükte olan mevcut anayasaya göre Recep Tayyip Erdoğan bir daha cumhurbaşkanı adayı olamaz. Bunun altını çiziyorum. Hiçbir siyasi lider, genel başkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açacak bir biçimde anayasanın arkasından dolaşmaya kalkamaz. Şayet kalkarsa anayasanın hakkını, hukukunu milletin hakkı ve hukukuyla birlikte savunmak İYİ Parti’nin birinci görevidir.”

‘HİÇ KİMSENİN MASASINDA OLMAYACAĞIM’

Türkiye’nin gündemine anayasa değişiklikleri gelebileceğine işaret eden Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin gündemine yeni yasal düzenlemelerle alakalı milletin beklentilerinin hilafına bazı şeyler de getirilebilir. Öncelikle bizden herkes emin olsun. Biz Türkiye’de tek adamlığı tahkim edecek tek adamlığı güçlendirecek, Türkiye’yi hukuktan, adaletten ve demokrasiden uzaklaştıracak hiçbir anayasa değişikliğinin yanında durmayız. Türkiye için vazgeçilmez olarak gördüğümüz parlamenter demokratik sistemin yeniden inşası için atılacak adım varsa şayet İYİ Parti o adımı atmaya hazırdır.”

“Demokrasi mi istiyorsunuz, tek adamlık mı? Hürriyet mi istiyorsunuz, esaret mi? Adalet mi istiyorsunuz, kayırmacılık mı? Eşitlik mi istiyorsunuz, yandaşlık mı? Cumhuriyet mi istiyorsunuz, otokrasi mi?” diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Siz ne diyorsanız ben onu yapacağım. Allah şahittir, hiç kimsenin masasında olmayacağım. O dönemin şartları zorlamıştı bizi. O dönemin şartları sürüklemişti bizi bir yere. Buradan genel başkanınız olarak, dava arkadaşınız olarak, mücadele arkadaşınız ve kavga arkadaşınız olarak size söz veriyorum. Sahibi olmadığımız hiç bir masaya oturmayacağız. Zamanı gelmeden sizlerin bilgisi ve haberi olmadan hiç kimseyle kapı arkasında pazarlık yapıp herhangi bir angajmana girmeyeceğim.

İyilik neyi gerektiriyorsa, cesurluk neyi gerektiriyorsa yiğitlik yenmeyi gerektiriyorsa sizlerin adına onu yapmaya gayret sarf edeceğim. Siz benden eğer iktidar istiyorsanız siz benden artık çektiğimiz bu kadar çile yeter. Artık bu ülke yönetelim diyorsanız bundan sonraki yolculuğumuz bu limandan çıkıp fırtınalı denizlerde yapacağımız iktidar yolculuğu olacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com