Depremzedeye evi teslim etmeden aidat istediler

Elazığ’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutları henüz hak sahiplerine teslim edilmezken, 4 bin 650 lira ait talep edildi.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Maraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra evleri yıkılanlar için TOKİ’nin Elazığ’ın Yemişlik Mahallesi’nde başladığı 624 konutun inşası henüz tamamlanmadı. Yapılan kura ile hak sahipliği kazananlar evlerine taşınmak için gün sayarken, henüz kimsenin oturmadığı TOKİ sitelerinde oluşturulan yönetim hak sahiplerinden giderler için 4 bin 650 lira ödeme talep etti.

Gazete Duvar’dan Serra Taylan’ın haberine göre; tapusunu bile almadıkları evler için aidat ve avans talep edilmesine tepki gösteren hak sahipleri konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

TAPU DA ARAYAN SORAN DA YOK

Yemişlikte yapılan 624 konutluk TOKİ evlerinde 2’nci etap 2 kısımda hak sahibi olan Ali Körbıçak, henüz oturmadıkları evlerden para talep edilmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

Körbıçak, kendisi gibi diğer hak sahiplerinin de bu konuda mağduriyet yaşayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“6 Şubat depremlerinden sonra oturduğum ev ağır hasar aldı. Evimizden taşınarak kiraya çıktık. Daha sonra yapılacak TOKİ evleri için kuraya katıldık ve hak sahibi olduk. Evler bitmek üzere. Ancak biz ne evi ne de tapusunu almadık. Sadece anahtar teslimi adı altında bir evrak imzaladık.

Ancak müteahhit firma elemanlarıyla birlikte inceleme yapıldı. ‘Eksiklikler tespit edilip eksiklikler giderilinceye kadar anahtar verilmeyecek’ denildi. O günden sonra arayan soran olmadı. Buna rağmen evimize taşınmadan site yönetimi tarafından daire başına 4 bin 650 TL avans istemiş. Bunun dışında daire başı 850 TL aidat belirlenmiş. Kaldı ki henüz evlerimiz tamamlanmamış, binalarımızda birçok eksiklik var. Anahtar teslimi yapıldı denilse de evleri teslim almış değiliz. Bizler zaten mağdur olmuşuz, evlerimizi kaybetmişiz. Hala bir çoğumuz kirada, çoğumuzun eşyası depolarda. Bir depo kirası veriyoruz bir de kirada oturuyoruz. Şahsım olarak iki kira öderken site yönetiminin hak sahiplerinden para istemesi mantıksız. Bu ne aceleciliktir?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com