Demirtaş’dan Narin mesajı: Affet hepimizi

Edirne'de 8 yıldır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasınından sonra yayınladığı mesajda, "Bu şekilde gidişin, dünyayı biraz daha karartsa da aydınlık için sonsuz çabamız sürecek meleğim. Affet hepimizi" dedi.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta ‘kaybolan’ sekiz yaşındaki Narin Güran’ın, daha önce en az üç kez ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nin kenarında, üzeri taş ve dallarla kapatılmış bir çuval içinde, son görüldüğü kıyafetlerle ölü bulunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tepkisini X hesabından şu sözlerle ifade etti:

“Kötülüğün, alçaklığın, şerefsizliğin sınırı yok; kimliği, inancı, vatanı yok. İyiliğin, erdemin, onurlu yaşam mücadelesinin de sınırı, kimliği, inancı, vatanı yok. Bu şekilde gidişin, dünyayı biraz daha karartsa da aydınlık için sonsuz çabamız sürecek meleğim. Affet hepimizi.”

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran’ın cenazesi, bu sabah köye yaklaşık 1.5 kilometre mesafede bulunan ve daha önce ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nin kenarında bulunmuştu. Dere kenarındaki aramalar, bir ihbar üzerine yeniden başlatılmıştı. Bu süreçte, soruşturmada bir de gizli tanık olduğu ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran’ın son görüldüğü kıyafetle çuval içinde bulunduğunu, üzerinin taş ve ağaç dalları ile kapatıldığını açıklamıştı. Vali, şu bilgileri vermişti.

“Narin bugün, derede üzeri taşla örtülmüş olarak bulundu. İlk tespite göre, Narin’in öldürüldükten sonra bir çuval içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine çalılar ve taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı.”

Sekiz yaşındaki çocuğun bulunduğu yerde daha önce de bir çocuk terliği bulunmuş ama aile, bu terliğin kızlarına ait olmadığını savunmuştu.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com