DEM tabelasını değiştiren emniyet: Kurumsal tescilimiz yoktu, karmaşa olmasın istedik

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün baş harflerinden oluşam DEM tabelası önceki gün DEM Partisi ile isim benzerliğinden dolayı kaldırıldı. Tabelayı kaldırmaya gerekçe olarak ismin kurumsal tescilin olmaması gösterildi.

  • ü
  • 23 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü (DEM) binasında yer alan tabelasını EGM olarak değiştirmesiyle ilgili açıklama yaptı. Emniyet yetkilileri, kurumsal isim tescillerinin olmadığını için karmaşa olmasını önlemek amacıyla bu kararı alındığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) parti kurulduğundan bu yana hem AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedefinde.

Bahçeli, partinin kısaltması olan ‘DEM’ ifadesini sık sık kullanarak CHP ile yerel seçimlerde gizli ortaklık yapmakla itham ediyor. Bahçeli’ye son olarak Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Aşkener, CHP’yi DEM Partisi ile birlikte olduğunu ifade etmek için “Atatürk’ün partisi DEM’leniyor” gibi ifadeleri sık sık kullanmaya başladı.

DEM isminin siyasetin ana gündemi haline gelmesinin ardınan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasında 2009 yılında belir asılı buluna DEM tabelası kaldırıldı.

AKP OLSA KALDIRIR MIYDI?

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, DEM tabelasının kaldırılmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Kaldırmasaydık farklı anlaşılırdı. Tescilimiz yoktu. Kurumsal ve tescili bir isim olsaydı farklı bir yol denerdik. Resmi bir alt yapısı yok. Biz farklı bir tartışmaya mahal vermemek için iyi niyetli bir adım attık. Karmaşa olmasın diye bu adım atıldı. Başka bir parti olsaydı benzer şekilde yine hareket edilirdi. Biz devletin resmi bir organıyız. Bu tür tartışmaların içinde yer almak istemeyiz. Kafa karışıklığı olmasın diye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün uzun ve açık olan ismini kullandık.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com