DEM Parti’den ‘süreç’ açıklaması: Öcalan hazır, devlet hazır mı?

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: Barışı inşa etmek, hele hele onurlu-adil bir barış inşa etmek istiyorsanız, sahici bir müzakere kanalı açmak istiyorsanız bunun savaşmaktan çok daha zor olduğunu biliyoruz. İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde.

  • ü
  • 24 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamada, “Gelin bu yeni yolu hep beraber açalım. Yıllardır yok sayılan, inkar edilen, görmezden gelinen, bir güvenlik sorunu olarak ele alınan, taktiklerle çöktürme planlarıyla çözülebileceği sanılan Kürt sorunu adeta böyle adlandırılıyor ama bir insanlık sorunu olarak karşımızda duruyor. Yok sayarak, inkar ederek, güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceği bir kez daha görülmüş oldu” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın açıklamaları şöyle:

‘ARTIK BU SÖZÜ HAYATA GEÇİRME ZAMANI’

“Tecrit ortadan kalktı diyemeyeceğimizi kendisi (Öcalan) söylüyor. Görüşme sağlandı Ömer Öcalan tarafından. Yıllardır başvurular yapıyoruz ama ilk defa yıllar sonra görüşme sağlandı. 3 satır gibi görünen bu mesaj kendi içinde pek çok mesajı barındırıyor. Birincisi tecridin devam ettiğini kendisi ifade ediyor. İkincisi ‘koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik’ olduğunu söylüyor. Yani İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı.

‘SAĞLIK HABERLERİ MAKSATLI’

Yine kendisinin sağlık durumuyla ilgili bir takım spekülatif haberleri takip ediyoruz. Sayın Öcalan’ın sağlığı yerinde. Tamamen maksatlı spekülasyon yapılıyor. Kürt meselesinde ve Türkiye’nin demokratikleşmesinde adım atılmasını bekleyen ve barışı talep eden demokratikleşme havasının yaratılmasının ne kadar kıymetli olduğunu deneyimleyen ve görev ve sorumluluk almaya hazır olan herkesi selamlayan mesajını bizlere iletmiş. Bizler de sizlere iletiyoruz. Şunu söyleyelim DEM Parti olarak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Barışı inşa etmek, Hele hele onurlu-adil bir barış inşa etmek istiyorsanız, Sahici bir müzakere kanalı açmak istiyorsanız bunun savaşmaktan çok daha zor olduğunu biliyoruz. Hep beraber görüyoruz. O yüzden biz bu gelişmelere yapılan açıklamalara, çok büyük bir titizlikle yaklaşıyoruz. Tüm kurullarımız izliyor ve değerlendiriyor. Tüm gelişmelerin sizinle şeffaflığa çok önem verdiğimiz için açık bir biçimde paylaşıyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com